Категорія
Новини
Дата

Сенат США оприлюднив законопроєкт про пакет міжнародної допомоги. Там передбачено $60 млрд для України

Сенатори США оприлюднили двопартійний законопроєкт на $118 млрд, який передбачає фінансування охорони кордонів США, військову допомогу Україні, Ізраїлю та іншим союзникам США, пише Associated Press. Тепер законопроєкт має пройти голосування у Конгресі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Президент США Джо Байден заявив, що пропозиція Сенату «дозволить Сполученим Штатам продовжувати життєво важливу роботу разом із партнерами по всьому світу, щоб відстоювати свободу України та підтримувати її здатність захистити себе від російської агресії». 
  • Байден закликав Конгрес зібратися і швидко прийняти двопартійну угоду про національну безпеку. 
  • За словами посла України в США Оксани Маркарової, законопроєкт передбачає асигнування у розмірі $60 млрд в частині допомоги Україні. Основна частина пакету – оборонні видатки ($50,43 млрд).
  • Також США мають намір виділити $9,654 млрд для економічної безпеки України та додаткові кошти для гуманітарної допомоги.
  • Посол зазначила, що оприлюднення законопроєкту робить можливим голосування 5 лютого за припинення дебатів по законодавчому інструменту (legislative vehicle) для пакету міжнародної допомоги та міграційної реформи, а 7 лютого – голосування вже за сам пакет.
  • Новий законопроєкт також передбачає інвестиції в оборонну промисловість США, військову допомогу Ізраїлю у розмірі $14 млрд, виділення майже $5 млрд союзникам в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, а також $20,23 млрд на безпеку кордонів.
Сенат США оприлюднив законопроєкт про пакет міжнародної допомоги. Там передбачено $60 млрд для України /Фото 1

Інфографіка: Reuters

Контекст

Республіканці та демократи в Конгресі кілька місяців обговорюють запит президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів допомоги Україні й Ізраїлю, а також на потреби безпеки США в Індо-Тихоокеанському регіоні, та міжнародної гуманітарної допомоги.

На Капітолійському пагорбі республіканці наполягають не лише на нових політичних рішеннях для мексиканського кордону, а й дедалі частіше ставлять під сумнів подальшу підтримку України.

Два запити Білого дому до Конгресу про прийняття законопроєктів досі не підтримані, і настрої стають усе більш напруженими.

6 грудня у Сенаті США був заблокований законопроєкт, який передбачав виділення мільярдів доларів на нову військову допомогу Україні та Ізраїлю. За результатами голосування 49 сенаторів були «за» та 51 – «проти». Відповідно, законопроєкт про фінансування на суму $110,5 млрд не отримав 60 голосів, необхідних для початку дебатів у Сенаті. Республіканці наполягали на своїх вимогах вжити жорсткіших заходів щодо контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою.

14 грудня Палата представників США проголосувала за законопроєкт про оборонну політику, який передбачає рекордні $886 млрд видатків, а також допомогу Україні на $300 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні