Лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

До Сенату США подали новий законопроєкт на $111 млрд із допомогою для України

Лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер Фото Getty Images

Представники Демократичної партії США представили новий законопроєкт з національної безпеки на $111 млрд. Він передбачає допомогу Україні та Ізраїлю, а також заходи, спрямовані на захист кордону США, пише The Hill.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Документ під назвою National Security and Border Act Summary передбачає виділення $15 млрд на підтримку України, зокрема військову підготовку, обмін розвідданими й посилення присутності в зоні відповідальності Європейського командування.
  • $10,6 млрд передбачено на допомогу Ізраїлю. Ще $43,6 млрд мають бути спрямовані на нарощування виробничих потужностей США у сфері озброєнь і боєприпасів, а також на інвестиції в промислову базу підводних човнів США.
  • Лідер демократичної більшості в Сенаті США Чак Шумер повідомив, що проведе процедурне голосування щодо пакету допомоги сьогодні, 6 грудня. Республіканцям запропонують внести до законопроєкту поправку з питань імміграції, якщо вони погодяться перейти до голосування.

Контекст

4 грудня директорка Білого дому з питань бюджету Шаланда Янг попередила, що США бракує часу та грошей, щоб допомагати Україні вести війну з РФ. Про це вона написала у листі до спікера Палати представників Республіканської партії Майка Джонсона та інших лідерів Конгресу. Янг зазначила, що припинення фінансування та надходження зброї в Україну збільшить вірогідність перемоги Росії. Вона наголосила, що без дій Конгресу до кінця року закінчаться ресурси для закупівлі додаткової зброї та обладнання для України та забезпечення обладнанням із військових запасів США.

Президент США Джо Байден назвав перспективу припинення допомоги Україні «божевіллям», пообіцявши зробити все, аби вона не припинялася.

Напередодні президент України Володимир Зеленський скасував онлайн-брифінг для американських сенаторів, під час якого мав розповісти про ситуацію на фронті та потреби у зброї. Посол України в США Оксана Маркарова пояснила, що Зеленський скасував виступ перед Сенатом США, оскільки на брифінгу обговорювалися внутрішні питання. 

CNN із посиланням на співрозмовників розповів про перебіг закритого брифінгу, на якому йшлося про голосування за пакет допомоги Україні. За словами сенаторів, зустріч була напруженою і не допомогла вийти з глухого кута. Вона супроводжувалася бурхливими суперечками з криками, оскільки низка сенаторів були незадоволені відмовою включати жорсткішу імміграційну політику до законопроєкту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні