Категорія
Новини
Дата

Конгрес США cхвалив оборонний бюджет з $300 млн допомоги Україні

Палата представників США проголосувала за законопроєкт про оборонну політику, який передбачає рекордні $886 млрд видатків, а також допомогу Україні на $300 млн, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Палата представників підтримала Закон про повноваження національної оборони (NDAA) 310 голосами, проти 118. Документ направили до Білого дому для підписання президентом Джо Байденом.
  • NDAA санкціонує все: від підвищення заробітної плати військовослужбовцям до закупівель кораблів, боєприпасів та літаків.
  • Законопроєкт передбачає виділення рекордних $886 млрд, що на 3% більше, ніж минулого року, Конгрес приймає NDAA вже 63 роки поспіль.
  • Документ також продовжує допомогу Україні, зокрема, Ініціативу сприяння безпеці, до кінця 2026 року, дозволяючи виділяти $300 млн на програму у фінансовому році, що закінчується 30 вересня 2024 року, та стільки ж у наступному.

Контекст

Ця сума є незначною порівняно з $61 млрд допомоги Україні, яку Байден попросив Конгрес схвалити ще у жовтні на допомогу Києву у боротьбі з російським вторгненням.

Цей запит на надзвичайні витрати застряг у Конгресі, оскільки республіканці відмовилися схвалити допомогу Україні, допоки демократи не погодилися на значне посилення імміграційного законодавства.

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 12 грудня, зустрівся із законодавцями у Капітолії, аби обґрунтувати необхідність фінансування, але вийшов із зустрічей без зобовʼязань республіканців.

Напередодні Сенат США ухвалив законопроєкт про оборонні потреби (NDAA) із витратами у $886 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні