Категорія
Новини
Дата

США без фінансування не можуть допомогти Україні з обслуговуванням наданого раніше озброєння – Пентагон

Відсутність фінансування не тільки впливає на спроможність США надсилати озброєння Україні, а й допомагати з ремонтом уже наданого. Про це на брифінгу сказав речник Міноборони США Патрик Райдер, пише ЄП.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Через брак фінансування Пентагон не може вилучати зброю з власних запасів, що заважає «задовольняти найнагальніші потреби України на полі бою, включаючи такі речі, як артилерійські снаряди, протитанкові засоби, ракети ППО», зазначив він.
  • Крім того, за словами Райдера, без додаткового фінансування США не можуть допомагати їм підтримувати в робочому стані системи, які Україна отримала раніше.
  • Він додав, що Пентагон продовжить співпрацювати з Конгресом і закликатиме якнайшвидше ухвалити рішення про додаткове фінансування.

Контекст

Раніше координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив про необхідність якомога швидше ухвалити рішення про допомогу Україні, оскільки наступні кілька місяців будуть критичними.

Ключові помічники американського президента Джо Байдена на закритому засіданні в Конгресі попередили, що без схвалення додаткової військової допомоги Україні на фронті можливі значні труднощі.

19 січня Палата представників США схвалила законопроєкт про нове продовження терміну тимчасового фінансування уряду до березня, щоб уникнути призупинення його роботи. Короткостроковий захід дасть законодавцям шанс домовитись про подальшу допомогу Україні.

Республіканці та демократи в Конгресі кілька місяців обговорюють запит президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів допомоги Україні й Ізраїлю, а також на потреби безпеки США в Індо-Тихоокеанському регіоні, та міжнародної гуманітарної допомоги. 

Документ передбачає понад $60 млрд на підтримку України, $14 млрд для Ізраїлю і стільки ж – на заходи протидії нелегальній міграції на південному кордоні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні