Категорія
Новини
Дата

Сенат США заблокував законопроєкт на $111 млрд із допомогою для України

У Сенаті США був заблокований законопроєкт, який передбачав виділення мільярдів доларів на нову військову допомогу Україні та Ізраїлю, пише «Голос Америки». Республіканці наполягали на своїх вимогах вжити жорсткіших заходів щодо контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За результатами голосування 49 сенаторів були «за» та 51 – «проти». Відповідно законопроєкт про фінансування на суму $110,5 млрд не отримав 60 голосів, необхідних для початку дебатів у Сенаті, до складу якого входить 100 законодавців.
  • Республіканці заявили, що для них важливо відстоювати свою позицію щодо більш жорсткої імміграційної політики та контролю за південним кордоном.
  • Група сенаторів-демократів заявили, що блокування законопроєкту стане сигналом як для противників США, так і для союзників, які свідчать, що Сполучені Штати не підтримують своїх міжнародних партнерів.
  • Республіканці стверджують, що надмірна нелегальна імміграція через південний кордон із Мексикою є величезною проблемою безпеки, і заявляють, що вони хочуть більшої звітності від адміністрації Байдена за американські податкові кошти, які спрямовуються за кордон.
  • Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер заявив у вівторок, 5 листопада, що він спробує вирішити це питання, запропонувавши республіканцям додати поправку про політику на кордоні до законопроєкту. Але до вечора середи така поправка так і не була внесена.

Контекст

Республіканці та демократи в Конгресі вже кілька місяців обговорюють запит президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів допомоги Україні й Ізраїлю, а також на потреби безпеки США в Індо-Тихоокеанському регіоні та міжнародної гуманітарної допомоги.

Два запити Білого дому до Конгресу про прийняття законопроєктів досі не підтримані і настрої на Капітолійському пагорбі стають все більш напруженими, а глухий кут загрожує затягтися до 2024 року. 

4 грудня директорка Білого дому з питань бюджету Шаланда Янг попередила, що США бракує часу та грошей, щоб допомагати Україні вести війну з РФ. 

Президент США Джо Байден назвав перспективу припинення допомоги Україні «божевіллям», пообіцявши зробити все, аби вона не припинялася.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні