Категорія
Новини
Дата

Сенат США схвалив тимчасове фінансування з-понад $12 млрд для України

Сенат США (верхня палата парламенту) остаточно ухвалив законопроєкт про так зване тимчасове бюджетне фінансування, в якому передбачені $12,3 млрд негайної допомоги Україні, пише ЄП.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За законопроєкт проголосували 72 сенатори, проти виступили 25. 
  • Тепер документ відправляється до Палати представників, де, як очікується, буде проголосований у п’ятницю. Це дозволить американському уряду уникнути вимушеного призупинення роботи держустанов, яке може початися в суботу.
  • Документ включає пакет допомоги Україні в її боротьбі з російськими військами. Це зокрема $3 млрд на надання військової допомоги, включаючи навчання, обладнання, озброєння та логістичну підтримку; $1,5 млрд на поповнення запасів американського обладнання, наданого Україні або іноземним країнам, які надали підтримку; і $2,8 млрд на продовження військової, розвідувальної та іншої оборонної підтримки.
  • Додаткові $35 млн підуть на фінансування реагування на «потенційні ядерні та радіологічні інциденти» в Україні, а також на запобігання крадіжкам цих матеріалів.

Контекст

Цього тижня Сенат США підтримав законопроєкт про тимчасове фінансування, щоб уникнути часткового припинення роботи уряду наприкінці тижня, – масштабний захід, який надасть Україні $12,4 млрд. Але законопроєкт мають проголосувати у Палаті представників перед тим, як він піде на підпис президенту США Джо Байдену.

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що із загальної суми – $7,8 млрд буде закладено на оборону, а $4,5 млрд піде на пряму бюджетну підтримку України.

Міністерство оборони США напередодні оголосило про новий пакет військової допомоги Україні на $1,1 млрд. Постачання частини бойового обладнання, в тому числі 18 установок HIMARS, розраховане на підтримку України в довгостроковій перспективі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні