Категорія
Новини
Дата

Сервіс продажу вживаних гаджетів Back Market залучив $335 млн. Компанію оцінюють у $3,2 млрд

Французький стартап Back Market, який надає майданчик для продажу вживаних гаджетів, залучив $335 млн інвестицій. Росту компанії сприяє нестабільність світової економіки через COVID-19 та піклування про екологію, пише TechCrunch.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Раунд фінансування D очолили General Atlantic, а також Goldman Sachs, Generation Investment Management і LVMH мільярдера Бернара Арно.
  • Фінансування буде використано для виходу на нові ринки.
  • Back Market наразі має близько 5 млн клієнтів, на платформі продають пристрої 1500 компаній.

Довідка

Back Market заснована Хугом де Лараузом, Квентіном Ле Брустером і Віаном Воутом у 2014 році. Компанія дає можливість продавцям продавати вживані гаджети, у той же час надає покупцям гарантію на пристрої. Спочатку Back Market запустили в Європі, наразі компанія працює на 13 різних ринках, у тому числі в США і Японії. Далі стартап планують запустити в Канаді, Греції, Швеції та Словаччині.

Важливі цифри

Ринок відремонтованої електроніки складає близько $80 млрд, зазначає Forbes.

Контекст

Зростанню Back Market сприяють бажання людей заощадити гроші в час пандемії, а також прагнення зменшити обсяг використанного пластику та інших відходів із метою збереження довкілля. Зокрема, в Європі набирають популярності такі стартапи, як Vinted і Depop, де можна купити вживаний одяг та аксесуари.

Також Back Market виграв від зростання цін на нові смартфони. За оцінками аналітиків дослідницької компанії IDC, світовий ринок вживаних смартфонів 2020 року збільшився на 9,2% порівняно з відповідним показником 2019 року. Загальний обсяг поставок вживаних пристроїв склав близько 225,4 млн штук, що на 18,9 млн перевищує торішній показник. До 2024 року світові продажі вживаних смартфонів досягнуть 351,6 млн штук вартістю $65 млрд, продемонструвавши сукупний середньорічний темп зростання на рівні 11,2% у період з 2019 по 2024 року. Незважаючи на скорочення останнім часом ринку нових смартфонів, який, за прогнозами, засвідчить мінімальне зростання в найближчі кілька років, ринок уживаних пристроїв не показує ніяких ознак уповільнення ніде в світі, зазначає менеджер із досліджень Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker IDC Ентоні Скарселла.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні