Категорія
Новини
Дата

Два заступники міністра розвитку громад подали у відставку. Днями їхнього колегу Лозинського затримали за хабар у $400 000 (Оновлено)

Заступники міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря та Вʼячеслав Негода подали у відставку, про це вони повідомили у соцмережах. Днями Кабінет Міністрів звільнив Василя Лозинського з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України після корупційного скандалу.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Лукеря оприлюднив свою заяву на звільнення і повідомив, що рішення він ухвалив ще на початку року.
  • «Проте, на жаль, в міру політичних та бюрократичних обставин, співпало на цей тиждень юридичне оформлення. На жаль», – додав він.
  • Негода також повідомив про своє звільнення з посади. «У кожної важливої справи – свій марафон і команда, свій старт і фініш. Сьогодні я хочу подякувати всім, з ким ми долали перепони, щоб змінити/покращити життя в громадах і зміцнити країну. Було важко, але ми ламали шаблони, переконували, бо вірили в успіх. Не час і не місце робити якісь звіти», – зазначив Негода. 

Контекст

22 січня НАБУ і САП повідомили, що викрили організоване злочинне угруповання, до складу якого входив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Його затримали під час отримання неправомірної вигоди у розмірі $400 000. Ці кошти він одержав за сприяння в укладанні договорів на закупівлю обладнання та техніки. Тоді ж ЗМІ повідомляли, що йдеться про Василя Лозинського.

Того ж дня Кабмін своїм розпорядженням звільнив Лозинського з посади.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні