Категорія
Новини
Дата

Штат Огайо оголосив лотерею на $1 млн для вакцинованих. Після цього кількість щеплень збільшилася на 45%

Американський штат Огайо оголосив лотерею для місцевих жителів, які отримали хоча б одне щеплення. Після цього рівень вакцинації в штаті виріс на 45%, пише Forbes.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Лотерею було оголошено 12 травня за рахунок держфінансування. Учасники можуть виграти пʼять призів у $1 млн.
  • За словами губернатора штату Майка Девіна, Огайо став першим містом, де запустили подібну лотерею для вакцинованих жителів.
  • Інші штати наслідують цей приклад. Про лотереї для вакцинованих жителів уже оголосили такі штати: Делавер, Колорадо, Орегон, Меріленд, Нью-Йорк і Кентуккі.
  • Девін також зазначив, що в штаті спостерігається зростання на 94% щеплень серед 16- і 17-річних, які не мають права на грошовий приз, але можуть виграти повні стипендії в державні університети Огайо через окрему лотерею.
  • Розіграші лотереї Vax-a-Million проводять щотижня починаючи з 26 травня, вони триватимуть пʼять тижнів.
  • Учора перший мільйон виграла мешканка селища Сільвертон поблизу міста Цинциннаті. Її обрали випадковим жеребкуванням із понад 1,5 млн учасників, пише Politico.
  • Переможницею стипендії коледжу стала мешканка міста Енглвуд.

Важливі цифри

44,7%. За даними Міністерства охорони здоровʼя штату Огайо, такий відсоток жителів отримали хоча б першу дозу вакцини та мають право на участь у лотереї. Нині в лотереї зареєструвалися близько 2,75 млн осіб.

Контекст

Лотерея в Огайо стала предметом пильної уваги законодавців, які критикували використання державних коштів. Водночас для заохочення вакцинування чиновники пропонують й інші стимули. Зокрема, в Нью-Джерсі пропонують безкоштовне пиво, а в Іллінойсі безкоштовні квитки до парку розваг Six Flags. Заохочують вакцинуватися й сервіси знайомств, які пропонують безкоштовний доступ до платних функцій вакцинованим користувачам.

Процес вакцинації в Україні стартував 24 лютого. Українців почали прищеплювати вакциною індійського виробництва CoviShield, яку виробляють за ліцензійними угодами британсько-шведської компанії AstraZeneca на потужностях індійського SII. Перша партія в Україну склала 500 000 доз. Загалом, Україна законтрактувала 45–47 млн вакцин проти COVID-19, повідомив президент України Володимир Зеленський. Зокрема, за контрактом із Pfizer – 20 млн доз. Станом на 27 травня в Україні від COVID-19 вакцинувалися 992 189 осіб. Із них дві дози отримали 107 524 особи. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні