Категорія
Новини
Дата

Сили ППО збили більше 60 ракет із понад 70, випущених росіянами 5 грудня

В понеділок, 5 грудня, росіяни завдали масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури України. Загалом випущено понад 70 ракет, з яких збито більше 60, повідомило Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За попередньою інформацією, пуски 38 крилатих ракет Х-101/Х-555 здійснювались із восьми літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95мс з району Каспійського моря та Волгодонська Ростовської області.
  • Також противник завдав удару 22 крилатими ракетами типу «Калібр» із кораблів Чорноморського флоту.
  • Крім того, з акваторії Чорного моря Україну атакували дальні бомбардувальники Ту-22м3 трьома крилатими ракетами Х-22, а також винищувачі Су-35 шістьома керованими авіаційними ракетами Х-59 та однією Х-31П.
  • До відбиття повітряного нападу було залучено зенітні ракетні підрозділи, авіацію, мобільні вогневі групи Повітряних сил ЗС України та інших складових Сил оборони. Загалом збито понад 60 ракет окупантів, йдеться у повідомленні.
Сили ППО збили більше 60 ракет із понад 70, випущених росіянами 5 грудня /Фото 1

Контекст

5 грудня Росія завдала восьмого масованого удару по Україні. Повідомлялося про численні вибухи в багатьох областях та містах країни. 

За попередніми даними КМВА, в районі повітряного простору Києва було зафіксовано 10 ракет. Попередньо знищено дев’ять. За даними голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, захисники з повітряного командування «Схід» збили 15 російських ракет.

Президент Володимир Зеленський заявив, що більшість ракет, які сьогодні Росія запустила по території України, було збито силами ППО.

Енергетична система України функціонує та залишається цілісною після чергового масованого обстрілу з боку Росії. Були влучання в енергооб’єкти у Київській, Вінницькій, Одеській областях, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні