Категорія
Новини
Дата

«Ситуація починає виходити з-під контролю». Україна закликала Польщу відреагувати на блокування пасажирського транспорту на кордоні

На пункті перетину кордону «Рава-Руська – Гребенне» польські протестувальники зупинили пасажирський автобус, повідомляє Міністерство інфраструктури з посиланням на ЗМІ. Один із пасажирів, попередньо громадянин Ізраїлю, був затриманий невідомими особами.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Ситуація вже починає виходити з-під контролю і за межі цивілізованого протесту. В автобусі знаходяться жінки і діти, які не можуть ставати заручниками будь-якого протесту», – повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.
  • Він обговорив цю ситуацію з Яцеком Сєвєрою, очільником Бюро нацбезпеки Польщі. 
  • Кубраков висловив впевненість, що такі дії підтримує абсолютна меншість у Польщі. «Впевнений, польській уряд однозначно не підтримує подібні акції. Важливою є їхня негайна реакція», – заявив міністр.
  • Станом на 17:30 ускладнений проїзд пасажирського транспорту на пунктах «Долгобичув – Угринів» та «Зосін – Устилуг».
  • Перша віцепремʼєрка – міністерка економіки Юлія Свириденко повідомила, що українська влада поінформувала Єврокомісію про ситуацію з блокуванням українського кордону, зокрема з блокуванням пасажирського руху й висипанням зерна з товарного поїзда.
  • «Це не протест. Це порушення громадського порядку. Такі методи не відповідають нормам поведінки, прийнятим у європейській країні… сподіваємося на рішучу реакцію», – зазначила Свириденко.

Контекст

Вранці 20 лютого польські фермери розпочали загальний страйк, блокуючи майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і ПП на кордоні з Україною. Поблизу ПП «Медика – Шегині» протестувальники перекрили залізницю та розсипали збіжжя із зерновозів.

Польські аграрії блокують майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і пункти пропуску на кордоні з Україною. Однією з вимог протестувальників є заборона імпорту української агропродукції.

МЗС України закликало владу Польщі забезпечити розблокування кордону та вжити заходів для припинення антиукраїнської риторики польських протестувальників. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні