Категорія
Новини
Дата

Українські перевізники почали акції протесту на трьох пунктах пропуску у відповідь на дії польських фермерів

Українські перевізники розпочали акцію протесту в трьох пунктах пропуску «Рава-Руська», «Шегині» та «Краківець» на кордоні з Польщею, пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на голову ГО «Український транспортний союз у Львівській області» Олега Дубика. Учасники акції пропускають легкові автомобілі та автомобілі з гуманітарними вантажами.

Ключові факти

  • Дубик зазначив, що акція триватиме доти, доки протестувальники з польського боку не припинять блокувати рух вантажного транспорту.
  • За його словами, в акції беруть участь представники трьох громадських організацій вантажних автоперевізників, які вимагають припинити блокаду кордону на польському боці та відновити нормальний рух транспорту.
Українські перевізники почали акції протесту на трьох пунктах пропуску у відповідь на дії польських фермерів /Фото 1

Фото: «Суспільне» Львів

Українські перевізники почали акції протесту на трьох пунктах пропуску у відповідь на дії польських фермерів /Фото 2

Фото: «Суспільне» Львів

Українські перевізники почали акції протесту на трьох пунктах пропуску у відповідь на дії польських фермерів /Фото 3

Фото: «Суспільне» Львів

Українські перевізники почали акції протесту на трьох пунктах пропуску у відповідь на дії польських фермерів /Фото 4

Фото: «Суспільне» Львів

Попередній слайд
Наступний слайд
  • «Учасники зупиняють польські вантажівки, які прибули з Польщі, на кілька годин аналогічно до тої затримки, з якою польські протестувальники пропускають українські вантажівки», – пояснив Дубик.

Контекст

Польські фермери заявляли, що 20 лютого заблокують усі переходи на польсько-українському кордоні. У вівторок аграрії розпочали загальний страйк у Польщі, блокуючи майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і ПП на кордоні з Україною. Поблизу ПП «Медика – Шегині» протестувальники перекрили залізницю та розсипали збіжжя з вантажного вагону. Віцепремʼєр – міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що протестувальники висипали близько 4 т зерна кукурудзи з двох вагонів зерновозів. Ця агропродукція йшла транзитом до Німеччини.  

За даними Держприкордонслужби, польські протестувальники розпочали більш жорстке обмеження руху транспортних засобів на кордоні з Україною. На певних ПП рух вантажівок повністю заблоковано.

Чого хочуть польські фермери від ЄС та власного уряду і до чого тут Україна, читайте в матеріалі Forbes.

Водночас українська влада обговорює запровадження обмежувальних заходів на торгівлю з Польщею у відповідь на блокаду кордону з боку польських фермерів та марні спроби уряду Польщі розв’язати проблему. Про це повідомили Forbes два топчиновники в уряді.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні