Категорія
Новини
Дата

Розсипане зерно на залізничних коліях у Польщі йшло транзитом у Німеччину. Кубраков назвав інцидент «політичною провокацією»

Польські правоохоронні органи, Польські залізниці та посольство України в Польщі поінформовані про несанкціоноване втручання в роботу залізниці на польсько-українському кордоні, повідомив віцепремʼєр – міністр інфраструктури Олександр Кубраков. Раніше сьогодні протестувальники висипали близько 4 т українського зерна з двох вагонів зерновозів біля станції Медика.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Розсипане українське зерно на залізничних коліях у Польщі – чергова політична провокація, спрямована на розкол між нашими народами», – заявив Кубраков.
  • За його словами, зерно, яке висипали польські протестувальники, йшло транзитом до Німеччини.
  • Усі вагони «Укрзалізниці» на кордоні перевіряють контролюючі органи Польщі, їх опломбовують. Це унеможливлює потрапляння українського зерна на ринок Польщі, наголошується у повідомленні Мінінфраструктури.

Контекст

Вранці 20 лютого польські фермери розпочали загальний страйк, блокуючи майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і ПП на кордоні з Україною. Поблизу ПП «Медика-Шегині» протестувальники перекрили залізницю та розсипали збіжжя із зерновозів.

На місце події приїхала поліція, менш ніж через пів години польські фермери розблокували залізницю.

Польські аграрії блокують майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і пункти пропуску на кордоні з Україною. Однією з вимог протестувальників є заборона імпорту української агропродукції.

За даними RMF24, у деяких пунктах пропуску на кордоні з Україною польські аграрії планують посилити блокування. Наприклад, поблизу ПП «Дорогуськ-Ягодин» фермери мають намір повністю заблокувати рух для вантажного транспорту до 19 години за київським часом.

МЗС України закликало владу Польщі забезпечити розблокування кордону та вжити заходів для припинення антиукраїнської риторики польських протестувальників. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні