Категорія
Новини
Дата

Польські фермери проводять загальний страйк: перекрили залізницю та висипали збіжжя біля ПП «Медика»

Вранці вівторка, 20 лютого, польські фермери розпочали загальний страйк, блокуючи майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і ПП на кордоні з Україною. Поблизу ПП «Медика-Шегині» протестувальники перекрили залізницю та розсипали збіжжя з вантажного вагону, пише «Суспільне».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Це реакція на наплив збіжжя з України. Це дуже погано. Люди в розпачі і не можуть стриматись. Ніхто цього не контролює: ні польська влада, ні українська», – повідомив співорганізатор протесту польських фермерів Роман Кондрув.
  • За його словами, протестувальники висипають збіжжя «через емоції».
  • «Не маємо впливу на людей, вони не можуть витримати і висипають. Ми є банкрутами, бо все звозять з України неконтрольовано», — каже співорганізатор протесту.
  • На місце події приїхала поліція, менш ніж через пів години польські фермери розблокували залізницю.
  • Польські аграрії у вівторок проводять загальний страйк, блокуючи майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і пункти пропуску на кордоні з Україною, пише «Укрінформ». Однією з вимог протестувальників є заборона імпорту української агропродукції.
  • За даними RMF24, у деяких пунктах пропуску на кордоні з Україною польські аграрії планують посилити блокування. Наприклад, поблизу ПП «Дорогуськ-Ягодин» фермери мають намір повністю заблокувати рух для вантажного транспорту до 19 години за київським часом.

Контекст

Польські фермери заявляли, що 20 лютого заблокують усі переходи на польсько-українському кордоні. 

Зараз заблокованими для вільного руху вантажівок залишаються «Ягодин – Дорогуськ», «Угринів – Долгобичув», «Устилуг – Зосин», «Шегині – Медика», «Рава-Руська – Гребенне» та «Краківець – Корчова». На території Польщі в черзі перебувають 3000 вантажівок. Крім вантажного автотранспорту фіксуються випадки блокування гуманітарних вантажів та пасажирського транспорту.

Чого хочуть польські фермери від ЄС та власного уряду і до чого тут Україна, читайте в матеріалі Forbes.

Водночас українська влада обговорює запровадження обмежувальних заходів на торгівлю із Польщею у відповідь на блокаду кордону з боку польських фермерів та марні спроби уряду Польщі розв’язати проблему. Про це повідомили Forbes два топчиновники в уряді.

Цього місяця польські протестувальники вже висипали зерно, це відбулося на дорозі до прикордонного переходу в Дорогуську. Районна прокуратура міста Хелм Люблінського воєводства розпочала розслідування за фактом висипання зерна з українських вантажівок. Також мітингувальники 18 лютого заблокували рух пасажирського поїзда №119 Київ – Хелм.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні