Категорія
Новини
Дата

ПрАТ «СКМ» Ріната Ахметова змінює форму власності на ТОВ

Приватне акціонерне товариство (ПАТ) «Систем Кепітал Менеджмент» («СКМ») Ріната Ахметова змінює організаційно-правову форму на товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ). Законодавчі зміни знижують зручність АТ як організаційно-правової форми для компаній з одним власником, сказала в коментарі «Інтерфакс-Україна» речниця «СКМ» Владислава Дармостук.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За даними Youcontrol, рішення засновників юрособи щодо її припинення було внесено до ЄДР 26 червня 2023 року. Строк заявлення вимог кредиторами – 27 серпня.
  • Ліквідатором зазначена Анжела Яценко, яка очолює «СКМ» із лютого 2022 року.
  • За даними Національного депозитарію України, обіг акцій «СКМ» у зв’язку з перетворенням припинено з 5 жовтня.
  • За словами Дармостук, після завершення процедур ТОВ буде правонаступником усіх зобов’язань, прав і обов’язків, активів і майна АТ «СКМ».
  • «Рінат Леонідович Ахметов залишиться єдиним власником усіх корпоративних прав товариства», – додала прессекретар.
  • Причиною реорганізації «СКМ» Дармостук назвала набуття чинності нового закону про акціонерні товариства. Вона пояснила, що «фактично ця організаційно-правова форма не є найзручнішою для ведення господарської діяльності компанією, що має лише одного власника».

Контекст

«СКМ» – інвестиційна група України, що інвестує в гірничо-металургійну галузь (Metinvest B. V. (Нідерланди)), енергетику (DTEK B. V. (Нідерланди)), видобуток корисних копалин, банківський і фінансовий сектор (ПУМБ), телекомунікації («Укртелеком»), роздрібну торгівлю (ЦУ HarvEast), а також сферу транспорту та логістики («Лемтранс» і «Портінвест»). 

Підприємства і холдинги «СКМ» працюють в Україні, Кіпрі, Нідерландах, Італії, Болгарії, Швейцарії, Великій Британії та США. Єдиним власником та інвестором «СКМ» є бізнесмен Рінат Ахметов.

У 2022 році чистий прибуток компанії скоротився в 2,9 раза – до 443,9 млн грн, а її активи знизилися з 64,2 млрд грн до 60,3 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні