SkyUp надасть Wizz Air в оренду літаки разом із командою /надано пресслужбою SkyUp
Категорія
Новини
Дата

SkyUp надасть Wizz Air в оренду літаки разом із командою

надано пресслужбою SkyUp

Українська авіакомпанія SkyUp підписала договір із угорською Wizz Air, який передбачає залучення трьох літаків SkyUp на умовах ACMI: разом із командами і технічними фахівцями. Про це йдеться у пресрелізі авіаперевізника.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанії підписали ACMI-контракт на період з 1 квітня 2024-го до 31 березня 2025 року.
  • Два повітряних судна базуватимуться в Бухаресті, а ще одне – у Варшаві.
  • «Розвиток перевезень на умовах ACMI-контрактів наразі є центральною складовою нашої стратегії розвитку», – зазначив Дмитро Сєроухов, CEO SkyUp.
  • За його словами, підписання контракту з Wizz Air – важливий етап для компанії, яка уже має позитивний досвід співпраці з цим авіаперевізником.

Контекст

Після початку повномасштабного вторгнення у 2022 році SkyUp розпочав розвиток нового напряму діяльності – виконання рейсів для інших авіакомпаній на умовах ACMI-контрактів. 

Серед авіаперевізників, із якими вже співпрацював SkyUp – Tunisair, FlyOne, HiSky SRL, HiSky Europe SRL, Wizz Air Malta, Wizz Air Abu Dhabi, Corendon Dutch, Tailwind Airlines та FlyEgypt. 

Влітку 2023 року профільне видання ch-aviation включило SkyUp Airlines до двадцятки найбільших постачальників послуг ACMI в Європі. 

У грудні 2023-го американське видання Business Insider назвало SkyUp найбільшою українською авіакомпанією. Завдяки вивезенню 11 своїх літаків, на відміну від частини українських конкурентів, вона продовжила літати. Різке постковідне відновлення та брак літаків у ЄС і США дали змогу українському перевізнику надавати послуги іншим авіакомпаніям і зберегти майже весь персонал. 28 грудня SkyUp вдруге виграла тендер на перевезення перших осіб держави.

Пережити воєнний шок допомогла підтримка власників. За підсумками 2022 року виручка авіакомпанії скоротилася майже втричі – до 2,76 млрд грн, а фінансові зобовʼязання SkyUp зросли з 1,2 млрд грн до 2,77 млрд грн, свідчать дані YouControl. Та у 2023-му SkyUp майже на 40% наростила кількість рейсів, а в травні запустила дочірню компанію на Мальті. Як SkyUp вдалося вижити, читайте в інтерв’ю із СЕО Дмитром Сєроуховим.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні