авіаперевезення SkyUp /надано пресслужбою SkyUp
Категорія
Новини
Дата

Українська авіакомпанія SkyUp у 2023 році майже на 40% збільшила кількість рейсів

SkyUp у 2023 році майже на 40% збільшила кількість здійснених рейсів Фото надано пресслужбою SkyUp

За підсумками 2023 року авіакомпанія SkyUp здійснити 10 528 рейсів – на 36% більше, ніж у 2022 році, повідомив в інтерв’ю Forbes СЕО перевізника Дмитро Сероухов

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Торік SkyUp вдалося перевезти своїми літаками майже на чверть більше пасажирів, ніж в перший рік великої війни – понад 1,5 млн. 
  • «Це ще далеко не ті показники, які були у 2021 році, але ми точно стали сильнішими», – пояснив Сероухов. У 2021 році SkyUp перевіз близько 2,5 млн пасажирів на близько 16 000 рейсах. 
  • Він повідомив, що у 2023 році компанія ухвалила рішення «розвивати бізнес там, де це можливо», поки в Україні триває війна. Для цього SkyUp продовжила навчати персонал, зберігати ліцензії, підтримувати літаки у льотній придатності, забезпечувати безпеку польотів та виходити на нові для себе регіони оперування. «Щоб забезпечити круглорічну роботу, а не лише сезонну, звичну для для нашого регіону», – пояснив СЕО перевізника. 
  • Українському перевізнику вдалося вивезти з України 11 своїх літаків та надавати послуги іншим компаніям. «У 80–90% випадках це ACMI- перевезення і ще в 10–20% залежно від сезону – чартерні рейси на замовлення туроператорів», – пояснив Сероухов. Він вважає, що у 2024 році збережеться таке саме співвідношення. 

Контекст

За підсумками 2022 року виручка авіакомпанії SkyUp скоротилась майже втричі – до 2,76 млрд грн, а фінансові зобовʼязання зросли з 1,2 млрд грн до 2,77 млрд грн, свідчать дані YouControl.

У травні SkyUp запустила дочірню компанію на Мальті. Вже з весни 2024 року український перевізник розраховує розпочати регулярні рейси між європейськими країнами. 

Також восени SkyUp отримала дозволи на роботу у Канаді та США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні