Категорія
Новини
Дата

Снаряди для HIMARS, боєприпаси та мостоукладачі. США можуть оголосити новий пакет військової допомоги Україні на $400 млн вже сьогодні

У пʼятницю, 3 березня, Сполучені Штати оголосять про новий пакет військової допомоги для України на суму близько $400 млн, пише Reuters із посиланням на двох чиновників і джерело, ознайомлене із пакетом, який здебільшого складається з боєприпасів.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Очікується, що допомога Україні стане головною темою зустрічі президента Джо Байдена та канцлера Німеччини Олафа Шольца у Білому домі 3 березня.
  • Як повідомили джерела, пакет, як очікується, міститиме більше керованих реактивних снарядів залпового вогню (GMLRS) для пускових установок HIMARS, боєприпаси для бойових машин Bradley, а також мостоукладачі для броньованих машин.
  • Обладнання фінансуватиметься за рахунок президентських повноважень, в рамках яких президент США може санкціонувати передачу товарів та послуг із запасів США без схвалення Конгресу у відповідь на надзвичайну ситуацію.
  • Виступаючи перед журналістами раніше на брифінгу, офіційний представник Білого дому Джон Кірбі не назвав суму нового пакета допомоги, заявивши, що докладніша інформація буде опублікована найближчим часом.
  • Кірбі запитали, чи будуть потенційні санкції проти Китаю темою для Байдена та Шольца, і він відповів: «Я, звичайно, очікую, що в контексті розмови про те, що відбувається в Україні, може виникнути питання підтримки Росії третьою стороною…»

Контекст

До роковин початку війни США запровадили блокуючі санкції проти ще 22 фізичних і 83 юридичних осіб у відповідь на агресію Росії проти України. Під обмеження потрапила низка фінансових організацій Росії, йдеться у повідомленні Мінфіну США. З 10 травня буде запроваджено 200-відсоткове мито на алюміній та алюмінієві товари з Росії.

24 лютого Міністерство оборони США оголосило про новий пакет допомоги в галузі безпеки, щоб підтвердити підтримку захисників України та посилити протиповітряну оборону України, йдеться в повідомленні відомства. Пакет на загальну суму $2 млрд надається в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI). Зокрема, США виділяють додаткові безпілотні авіаційні системи та засоби протидії дронам та радіоелектронної боротьби, а також критично важливі запаси боєприпасів для артилерійських та високоточних вогневих засобів.

Від початку повномасштабної війни допомога США Україні у сфері безпеки, економіки, гуманітарної та соціальної підтримки сягнула близько $50 млрд, повідомила міністерка фінансів Джанет Єллен у Києві.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні