Категорія
Новини
Дата

Снаряди для HIMARS, дрони і обладнання для розмінування. США надають Україні військову допомогу на $2 млрд

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет допомоги в галузі безпеки, щоб підтвердити підтримку захисників України та посилити протиповітряну оборону України, йдеться в повідомленні відомства. Пакет на загальну суму $2 млрд надається в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зокрема, США виділяють додаткові безпілотні авіаційні системи та засоби протидії дронам та радіоелектронної боротьби, а також критично важливі запаси боєприпасів для артилерійських та високоточних вогневих засобів..
  • Можливості цього пакету допомоги в забезпеченні безпеки включають: додаткові боєприпаси для високомобільних реактивних артилерійських систем (HIMARS); додаткові 155-мм артилерійські снаряди; боєприпаси для ракетних систем із лазерним наведенням; БПЛА CyberLux K8, Switchblade 600, Altius-600, Jump-20.
  • Також до пакету увійшли устаткування для виявлення БПЛА та засобів радіоелектронної боротьби; обладнання для розмінування; допоміжне обладнання звʼязку; фінансування навчання, технічного обслуговування та підтримки.
  • Зазначається, що це оголошення про цей пакет є початком процесу укладання контрактів на надання додаткових можливостей Збройним силам України.
  • Згідно з повідомленням, «США продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб надати Україні можливості для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокових потреб у допомозі в галузі безпеки стільки часу, скільки буде потрібно».

Контекст

Європейський Союз мав намір запровадити 10-й пакет санкцій проти Росії до 24 лютого. Литва та Польща – країни, які займають найбільш жорстку позицію, – наполягають на запровадженні санкцій проти російського ядерного сектору й обмеженні на торгівлю алмазами. Проте, ЄС не зміг затвердити 10-й пакет санкцій проти Росії до роковин вторгнення в Україну, блок намагається домовитися до пʼятниці, 25 лютого, пише Politico

Велика Британія оголосила про новий пакет скоординованих на міжнародному рівні санкцій та торговельних заходів, включаючи заборону експорту всіх предметів, які Росія використовувала на полі бою дотепер, повідомляє британський уряд. Також під санкції потрапили керівники компанії «Росатом», а також керівники оборонних компаній, та інші представники російської еліти.

Адміністрація президента США Джо Байдена готувала кілька оголошень, спрямованих на демонстрацію непохитної підтримки США України до роковин початку війни. Зокрема, про нові санкції проти Росії та військову допомогу на $450 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні