Категорія
Новини
Дата

США запровадили санкції проти 11 російських банків. 200-відсоткове мито на алюміній запрацює у травні

1 хв читання

США запровадили блокуючі санкції проти ще 22 фізичних і 83 юридичних осіб у відповідь на агресію Росії проти України. Під обмеження потрапила низка фінансових організацій Росії, йдеться у повідомленні Мінфіну США. З 10 травня буде запроваджено 200-відсоткове мито на алюміній та алюмінієві товари з Росії.

Ключові факти

  • До SDN list потрапили Московський кредитний банк (МКБ), банки «Санкт-Петербург», «Уралсіб», «Зеніт» і МТС-банк, Ланта-банк, Металлінвестбанк, «Лівобережний», «Приморʼя», СДМ-банк та Уральський банк реконструкції та розвитку (УБРіР).
  • Також під блокуючі санкції потрапили підконтрольні «Зеніту» фінансові компанії – «Зеніт фінанс», «Зеніт лізинг» і «Зеніт факторинг МСП».
  • До списку включена інвестиційна компанія «Велес капітал» та низка повʼязаних із нею осіб (Дмитро Бугаєнко, Олексій Гнєдовський, «Велес актив», «Велес менеджмент», «Велес траст»).
  • Крім того, до списку санкцій потрапили кілька банкірів, які спеціалізуються на сфері private banking – Улан Ілішкін, Євгенія Тюрікова, Аліна Назарова, пише «Інтерфакс».
  • Окремим розпорядженням президента США Джо Байдена з 10 травня буде запроваджено 200-відсоткове мито на алюміній та алюмінієві товари з Росії.
  • У нові санкції Мінторгу США включено підприємства російського ОПК, федеральні відомства, а також низку телекомунікаційних і наукових компаній.

Контекст

Місяць тому США заявили про плани розширити санкції проти Росії на річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Bloomberg повідомляло, що під санкції США можуть потрапити Альфа-банк, Росбанк і Тінькофф Банк, а російським громадянам заборонять обіймати посади в європейських інфраструктурних компаніях.

23 лютого Верховна Рада схвалила запровадження економічних санкцій проти всіх російських фінансових установ.

Напередодні Велика Британія оголосила про новий пакет санкцій та торговельних заходів, у тому числі заборону експорту всіх предметів, які Росія використовувала на полі бою дотепер. Також під санкції потрапили керівники компанії «Росатом», а також керівники оборонних компаній та інші представники російської еліти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні