Категорія
Новини
Дата

США запровадили санкції проти 11 російських банків. 200-відсоткове мито на алюміній запрацює у травні

США запровадили блокуючі санкції проти ще 22 фізичних і 83 юридичних осіб у відповідь на агресію Росії проти України. Під обмеження потрапила низка фінансових організацій Росії, йдеться у повідомленні Мінфіну США. З 10 травня буде запроваджено 200-відсоткове мито на алюміній та алюмінієві товари з Росії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • До SDN list потрапили Московський кредитний банк (МКБ), банки «Санкт-Петербург», «Уралсіб», «Зеніт» і МТС-банк, Ланта-банк, Металлінвестбанк, «Лівобережний», «Приморʼя», СДМ-банк та Уральський банк реконструкції та розвитку (УБРіР).
  • Також під блокуючі санкції потрапили підконтрольні «Зеніту» фінансові компанії – «Зеніт фінанс», «Зеніт лізинг» і «Зеніт факторинг МСП».
  • До списку включена інвестиційна компанія «Велес капітал» та низка повʼязаних із нею осіб (Дмитро Бугаєнко, Олексій Гнєдовський, «Велес актив», «Велес менеджмент», «Велес траст»).
  • Крім того, до списку санкцій потрапили кілька банкірів, які спеціалізуються на сфері private banking – Улан Ілішкін, Євгенія Тюрікова, Аліна Назарова, пише «Інтерфакс».
  • Окремим розпорядженням президента США Джо Байдена з 10 травня буде запроваджено 200-відсоткове мито на алюміній та алюмінієві товари з Росії.
  • У нові санкції Мінторгу США включено підприємства російського ОПК, федеральні відомства, а також низку телекомунікаційних і наукових компаній.

Контекст

Місяць тому США заявили про плани розширити санкції проти Росії на річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Bloomberg повідомляло, що під санкції США можуть потрапити Альфа-банк, Росбанк і Тінькофф Банк, а російським громадянам заборонять обіймати посади в європейських інфраструктурних компаніях.

23 лютого Верховна Рада схвалила запровадження економічних санкцій проти всіх російських фінансових установ.

Напередодні Велика Британія оголосила про новий пакет санкцій та торговельних заходів, у тому числі заборону експорту всіх предметів, які Росія використовувала на полі бою дотепер. Також під санкції потрапили керівники компанії «Росатом», а також керівники оборонних компаній та інші представники російської еліти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні