Категорія
Новини
Дата

SoftServe облаштує офісний кампус на місці колонії у Львові. Компанія може вкласти у проєкт понад $50 млн

1 хв читання

Українська ІТ-компанія SoftServe планує звести офісний кампус на території колишньої виправної колонії №48 у Львові. Це перша продана вʼязниця в Україні, повідомляє Львівська міська рада.

Ключові факти

  • На території кампусу буде квартал з офісами для працівників SoftServe, спорткомплекс, школа, дитячий садок та інші обʼєкти інфраструктури.
  • Компанія SoftServe оголосить міжнародний архітектурний конкурс на найкращий проєкт офісного кампусу.
  • Мер Львова Андрій Садовий заявив, що інвестиція компанії у розвиток простору колишньої колонії становитиме щонайменше $50 млн, пише Zaxid.net.
  • Розпочати роботу над проєктом планують наступного року. За попередніми оцінками, його реалізація триватиме пʼять-шість років.

Головна цитата

«Ми давно розглядали можливість створення єдиного простору для наших команд. З появою конкретної ділянки під цей проєкт робота над ним суттєво прискориться. Офісний кампус SoftServe стане креативним центром нашого міста та зразком офісів майбутнього», – заявив співзасновник та член Ради директорів компанії SoftServe Олег Денис.

Контекст

Наразі Міністерство юстиції та Фонд держмайна (ФДМУ) реалізовують проєкт «Великий розпродаж в’язниць». 3 червня Мін‘юст продав Львівську виправну колонію №48 у Львові за 377,5 млн грн, яка розташована на ділянці розміром 10 га. Це перший випадок продажу вʼязниці в Україні.

Переможцем аукціону стала компанія «Девелопмент інжиніринг сервіс», що входить до групи компаній SoftServe. Розподіл вторгованих коштів буде відбуватися за принципом 30/70: 30% піде до державного бюджету, 70% – на відновлення тюремної інфраструктури. За вилучені від продажу 48-ї колонії гроші планується збудувати нове СІЗО у Львові, зазначає Zaxid.net.

Голова ФДМУ Дмитро Сенниченко каже, що в 2021 році від програми «Великий розпродаж в’язниць» до державного бюджету надійде 1 млрд грн. На черзі – Південна колонія в Одесі, приватизація якої має відбутися 25 червня.

Довідка

Українська компанія SoftServe працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. Вона є другим за розміром IT-роботодавцем України. За даними DOU.UA, у семи офісах компанії працюють понад 7900 фахівців. Також вона має офіси в США, Польщі, Болгарії, Сингапурі.

48-му колонію було збудовано в 1946 році. Спочатку вона діяла як дитячий виправний центр, а з 1958 року її перепрофілювали в дорослу колонію. З лютого 2018-го установа перестала функціонувати, засуджених перевели до інших виправних закладів.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні