Категорія
Новини
Дата

SoftServe облаштує офісний кампус на місці колонії у Львові. Компанія може вкласти у проєкт понад $50 млн

Українська ІТ-компанія SoftServe планує звести офісний кампус на території колишньої виправної колонії №48 у Львові. Це перша продана вʼязниця в Україні, повідомляє Львівська міська рада.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На території кампусу буде квартал з офісами для працівників SoftServe, спорткомплекс, школа, дитячий садок та інші обʼєкти інфраструктури.
  • Компанія SoftServe оголосить міжнародний архітектурний конкурс на найкращий проєкт офісного кампусу.
  • Мер Львова Андрій Садовий заявив, що інвестиція компанії у розвиток простору колишньої колонії становитиме щонайменше $50 млн, пише Zaxid.net.
  • Розпочати роботу над проєктом планують наступного року. За попередніми оцінками, його реалізація триватиме пʼять-шість років.

Головна цитата

«Ми давно розглядали можливість створення єдиного простору для наших команд. З появою конкретної ділянки під цей проєкт робота над ним суттєво прискориться. Офісний кампус SoftServe стане креативним центром нашого міста та зразком офісів майбутнього», – заявив співзасновник та член Ради директорів компанії SoftServe Олег Денис.

Контекст

Наразі Міністерство юстиції та Фонд держмайна (ФДМУ) реалізовують проєкт «Великий розпродаж в’язниць». 3 червня Мін‘юст продав Львівську виправну колонію №48 у Львові за 377,5 млн грн, яка розташована на ділянці розміром 10 га. Це перший випадок продажу вʼязниці в Україні.

Переможцем аукціону стала компанія «Девелопмент інжиніринг сервіс», що входить до групи компаній SoftServe. Розподіл вторгованих коштів буде відбуватися за принципом 30/70: 30% піде до державного бюджету, 70% – на відновлення тюремної інфраструктури. За вилучені від продажу 48-ї колонії гроші планується збудувати нове СІЗО у Львові, зазначає Zaxid.net.

Голова ФДМУ Дмитро Сенниченко каже, що в 2021 році від програми «Великий розпродаж в’язниць» до державного бюджету надійде 1 млрд грн. На черзі – Південна колонія в Одесі, приватизація якої має відбутися 25 червня.

Довідка

Українська компанія SoftServe працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. Вона є другим за розміром IT-роботодавцем України. За даними DOU.UA, у семи офісах компанії працюють понад 7900 фахівців. Також вона має офіси в США, Польщі, Болгарії, Сингапурі.

48-му колонію було збудовано в 1946 році. Спочатку вона діяла як дитячий виправний центр, а з 1958 року її перепрофілювали в дорослу колонію. З лютого 2018-го установа перестала функціонувати, засуджених перевели до інших виправних закладів.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні