Категорія
Новини
Дата

Соцмережа X гальмувала доступ до сайтів, які не подобаються Ілону Маску – WP

Компанія X (раніше Twitter) обмежувала доступ до сайтів ЗМІ та соцмереж, які критикував власник компанії Ілон Маск, пише The Washington Post із посиланням на результати власного аналізу.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Користувачі Twitter, які переходили за посиланнями на сайти, чекали близько пʼяти секунд, перш ніж сторінка завантажувалася, повідомило видання. 
  • Падіння швидкості завантаження сторінок зафіксоване при переході на сайти The New York Times, Facebook, Instagram, Bluesky, Substack, Reuters. 
  • Як зазначає WP, з усіма цими сайтами Маск конфліктував або конкурував Х.
  • Водночас більшість інших сайтів, наприклад The Washington Post, Fox News і YouTube, завантажувалися за секунду або менше.
  • Після того, як WP повідомила про обмеження, час затримки доступу до сайтів знизився до нуля. 
  • Маск, який називає себе «абсолютним прихильником свободи слова», не відповів на запит про коментар. X також не прокоментувала новину. 

Контекст

Інтернет-компанії вкладають мільйони доларів, щоб забезпечити якнайшвидше відкриття сторінок своїх сайтів. Навіть незначні затримки можуть призвести до різкого падіння трафіку, що забирає рекламні доходи у компаній. 

Дослідження Google, проведене у 2016 році, показало, що 53% користувачів залишають сайт, якщо його завантаження займає понад три секунди. 

Співрозмовник WP, знайомий з роботою NYT, повідомив, що після початку обмежень газета зафіксувала падіння трафіку з сайту X.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні