SpaceX залучає $750 млн при оцінці $137 млрд – CNBC /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

SpaceX залучає $750 млн при оцінці $137 млрд – CNBC

Getty Images

Компанія Ілона Маска з виробництва ракет і супутникового інтернету SpaceX залучає $750 млн у рамках нового раунду фінансування, який оцінює компанію в $137 млрд, згідно з листуванням, отриманим CNBC

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Минулого місяця Bloomberg уперше повідомив, що SpaceX дозволяє інсайдерам продавати акції по $77 за акцію, внаслідок чого оцінка компанії наближається до $140 млрд. 
  • Компанія залучила більше $2 млрд у 2022 році, у тому числі $250 млн у липні, і була оцінена у $127 млрд під час раунду акцій у травні, як раніше повідомляв CNBC.
  • Згідно з електронним листом, надісланим потенційним інвесторам SpaceX, Andreessen Horowitz (також відомий як a16z) вважається провідним інвестором у новому раунді фінансування. Першими інвесторами SpaceX були Founders Fund, Sequoia, Gigafund та багато інших.
  • A16z також брав участь у викупі Ілоном Маском Twitter із використанням позикових коштів.

Контекст

Минулого року SpaceX досягла кількох нових віх, але зіткнулася із затримками в своїй програмі Starship, яка є частиною зусиль NASA щодо повернення астронавтів на Місяць.

9 грудня ракета SpaceX вивела на орбіту 40 супутників компанії OneWeb. Oстання будує групу з 648 супутників на низькій навколоземній орбіті. 16 грудня ракета SpaceX стартувала з американо-французьким супутником, призначеним для проведення безпрецедентного глобального дослідження поверхневих вод Землі. Мета місії – зʼясувати наслідки зміни клімату.

28 грудня SpaceX запустила чергову партію з 54 супутників нового покоління для орбітального угрупування глобальної мережі Starlink. Ці супутники можуть обробляти більше трафіка й передавати сигнал безпосередньо на смартфони.

SpaceX також вдалося перевершити 60 запусків багаторазових ракет за один рік завдяки своїй програмі Falcon. Наразі компанія продовжує розробку своїх ракет-носіїв Starship та Super Heavy на базі компанії Starbase у штаті Техас.

Водночас послуга супутникового інтернету компанії Starlink перевищила 1 млн абонентів та стала рятувальним колом для користувачів в Україні після вторгнення Росії. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні