SpaceX залучає $750 млн при оцінці $137 млрд – CNBC /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

SpaceX залучає $750 млн при оцінці $137 млрд – CNBC

1 хв читання

Getty Images

Компанія Ілона Маска з виробництва ракет і супутникового інтернету SpaceX залучає $750 млн у рамках нового раунду фінансування, який оцінює компанію в $137 млрд, згідно з листуванням, отриманим CNBC

Ключові факти

  • Минулого місяця Bloomberg уперше повідомив, що SpaceX дозволяє інсайдерам продавати акції по $77 за акцію, внаслідок чого оцінка компанії наближається до $140 млрд. 
  • Компанія залучила більше $2 млрд у 2022 році, у тому числі $250 млн у липні, і була оцінена у $127 млрд під час раунду акцій у травні, як раніше повідомляв CNBC.
  • Згідно з електронним листом, надісланим потенційним інвесторам SpaceX, Andreessen Horowitz (також відомий як a16z) вважається провідним інвестором у новому раунді фінансування. Першими інвесторами SpaceX були Founders Fund, Sequoia, Gigafund та багато інших.
  • A16z також брав участь у викупі Ілоном Маском Twitter із використанням позикових коштів.

Контекст

Минулого року SpaceX досягла кількох нових віх, але зіткнулася із затримками в своїй програмі Starship, яка є частиною зусиль NASA щодо повернення астронавтів на Місяць.

9 грудня ракета SpaceX вивела на орбіту 40 супутників компанії OneWeb. Oстання будує групу з 648 супутників на низькій навколоземній орбіті. 16 грудня ракета SpaceX стартувала з американо-французьким супутником, призначеним для проведення безпрецедентного глобального дослідження поверхневих вод Землі. Мета місії – зʼясувати наслідки зміни клімату.

28 грудня SpaceX запустила чергову партію з 54 супутників нового покоління для орбітального угрупування глобальної мережі Starlink. Ці супутники можуть обробляти більше трафіка й передавати сигнал безпосередньо на смартфони.

SpaceX також вдалося перевершити 60 запусків багаторазових ракет за один рік завдяки своїй програмі Falcon. Наразі компанія продовжує розробку своїх ракет-носіїв Starship та Super Heavy на базі компанії Starbase у штаті Техас.

Водночас послуга супутникового інтернету компанії Starlink перевищила 1 млн абонентів та стала рятувальним колом для користувачів в Україні після вторгнення Росії. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні