Категорія
Новини
Дата

SpaceX подала до суду на відомство, яке захищає звільнених працівників

Компанія SpaceX подала позов до суду на Національне управління з трудових відносин (NLRB) після того, як це відомство звинуватило компанію у незаконному звільненні працівників нібито за критику засновника компанії Ілона Маска. Про це пише The Verge.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У своєму позові SpaceX заявляє, що розгляд справи в NLRB порушує «конституційне право SpaceX на суд присяжних», і просить суд призупинити розслідування управління. 
  • Слухання у NLRB у справі SpaceX призначено на 5 березня, проте його можуть перенести у разі задоволення апеляції компанії.

Контекст

Раніше NLRB розпочало розслідування, підозрюючи, що SpaceX незаконно звільнила групу співробітників за критику висловлювань Ілона Маска, яка була опублікована у відкритому листі. 

Працівники писали про серію твітів Маска, які він зробив у 2020 році. Вони стверджують, що багато з дописів мільярдера нібито мали сексуальний характер. За словами працівників, заяви Маска суперечать політиці компанії щодо різноманітності та неналежної поведінки на робочому місці, тому закликали SpaceX засудити їх. 

Компанію також звинуватили у тому, що вона «зневажливо» ставилася до авторів листа і погрожувала їм звільненням.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні