Категорія
Новини
Дата

Співробітники ТЦК утримували головреда «Економічної правди» без звʼязку близько доби (оновлено)

1 хв читання

Співробітники територіального центру комплектування міста Білгород-Дністровський Одеської області вже близько доби утримують головного редактора «Економічної правди» Дмитра Дєнкова, повідомила головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва. Близько 20:30 Дєньков вийшов на звʼязок.

Ключові факти

  • «За нашими даними, Дмитра затримали, забрали телефон та усі засоби зв’язку. Близько доби ми не знали, де він перебуває, бо він не виходив на зв’язок», – повідомила вона.
  • Згодом батьки Дєнкова подали заяву в поліцію на розшук, після цього з’ясувалося, що журналіст перебуває в ТЦК Білгород-Дністровського, зазначила Мусаєва.
  • Доповнено. Близько 20:30 Дєньков вийшов на звʼязок. На своїй сторінці у Facebook він подякував за підтримку і повідомив, що написав, що порозумівся з Білгород-Дністровським ТЦК. 
  • «Зі мною все гаразд, ми порозумілись з Білгород-Дністровським ТЦК і я незабаром долучусь до підрозділу, до якого хотів ще до цього інциденту. Незабаром розповім. Це кращий для мене варіант», – написав Дєньков.

Контекст

З 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Тому всі військовозобовʼязані чоловіки та жінки віком 18–60 років протягом 60 днів – до 16 липня включно, повинні оновити свої облікові дані.

17 травня президент підписав закон щодо збільшення штрафів за ухилення від призову.  Серед змін – електронний кабінет, штрафи від 17 000 грн, обов’язок носити з собою військовий квиток, обмеження на керування автомобілем тощо. 

Як нове законодавство буде працювати на практиці для громадян, які зобов’язання під час мобілізації є в бізнесу, які повноваження є в поліції та територіальних центрів комплектування (ТЦК), що очікує на чоловіків за кордоном – читайте тут

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні