Категорія
Новини
Дата

Spotify звільняє 1500 співробітників у рамках зменшення витрат. Це третя хвиля скорочень у компанії за рік

Spotify Technology SA має намір скоротити чисельність персоналу приблизно на 17%, йдеться у заяві компанії. Це вже втретє цього року стрімінговий сервіс скорочує робочі місця.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Скорочення торкнуться близько 1500 співробітників, про які повідомлять у понеділок, 4 грудня. Раніше компанія обговорювала можливість невеликих скорочень протягом 2024 та 2025 років.
  • За словами генерального директора Деніела Ека, Spotify, як і раніше, витрачає занадто багато. Компанія вже давно втратила гроші через умови ліцензійних угод із правовласниками музики. Компанія витратила мільярди доларів на подкастінг, щоб диверсифікувати свою бізнес-модель, але з того часу скоротила інвестиції в оригінальні аудіосеріали.
  • «У нас все ще занадто багато людей, які займаються підтримкою роботи і навіть виконують роботу навколо неї, замість того, щоб сприяти створенню можливостей із реальним ефектом», – сказав Ек. 
  • На його думку, більше людей має бути зосереджено на наданні послуг ключовим зацікавленим сторонам – творцям і споживачам.
  • Раніше компанія скоротила близько 6% своєї робочої сили у січні та ще 2% у червні, пише Bloomberg.
  • За словами Ека, компанія зосередиться на компактнішій структурі, яка дозволить їй більш стратегічно підходити до реінвестування прибутку в бізнес.

Контекст

Spotify – стрімінговий музичний сервіс, запущений у жовтні 2008 року однойменним шведським стартапом. Поточна ринкова вартість Spotify становить $35,3 млрд, за даними Yahoo.finance. 

Платформа надає послуги легального онлайнового стрімінгу аудіозаписів світових лейблів, зокрема BBC, Sony, EMI, Warner Music Group та Universal. 

Spotify доступний у 186 країнах світу й перекладений на понад 36 мов, серед них і українською. Після повномасштабного російського вторгнення в Україну компанія припинила продажі в Росії та закрила офіс у Москві.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні