Категорія
Новини
Дата

Слідом за Microsoft та Google. Spotify планує почати скорочення персоналу вже цього тижня (Оновлено)

Spotify Technology SA планує звільнити 6% штату, або приблизно 600 співробітників уже цього тижня, таким чином приєднавшись до багатьох інших технологічних компаній, від Amazon.com Inc. до Meta Platforms Inc., які вже оголосили про скорочення робочих місць для зменшення витрат, пише Bloomberg.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У жовтні Spotify звільнив 38 співробітників зі своїх студій подкастів Gimlet Media та Parcast. Згідно зі звітом про прибутки та збитки за третій квартал, у музичному потоковому гіганті працює близько 9800 співробітників.
  • Починаючи з 2019 року компанія взяла на себе величезні зобовʼязання щодо подкастингу. Вона витратила понад $1 млрд на придбання мереж подкастів, програмне забезпечення для створення, послуги хостингу та права на популярні шоу.
  • Тим не менш, інвестори ставили під питання ці інвестиції. Акції впали на 66% минулого року, оскільки інвесторів цікавило, коли вони почнуть отримувати прибуток. У червні керівники Spotify заявили, що їхній бізнес із виробництва подкастів стане прибутковим у найближчі один-два роки.
  • За інформацією Reuters, Spotify планує виплатити від €35 млн до €45 млн вихідної допомоги.

Контекст

Технологічні компанії збільшили чисельність персоналу під час пандемії, але були змушені скоротити штат у звʼязку зі зменшенням доходів від реклами та хиткими економічними перспективами. Amazon.com, Meta та Microsoft Corp. були одними з найбільших компаній, які нещодавно оголосили про скорочення штату, тоді як Alphabet Inc., материнська компанія Google, заявила в пʼятницю, що скоротить близько 12 000 робочих місць, що становить понад 6% її глобальної робочої сили.

За даними консалтингової компанії Challenger, Gray & Christmas Inc., найбільша кількість скорочень робочих місць у 2022 році відбулася у технологічному секторі – 97 171 за рік, що на 649% більше, ніж у попередньому році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні