Категорія
Новини
Дата

Справа «Київгуми». Суд обрав запобіжний захід одному із засновників компанії

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід одному із засновників підозрюваної в постачанні товарів до РФ компанії «Київгума» – тримання під вартою протягом 60 днів без права внесення застави. Про це агентству «Інтерфакс-Україна» повідомили в СБУ.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Сьогодні, 5 січня, суд обрав запобіжний захід одному із засновників компанії «Київгума»: тримання під вартою протягом 60 днів без права внесення застави, йдеться у повідомленні.

Контекст

ТОВ «Київгума» займається виробництвом виробів із гуми, латексу, ПВХ, ТЕП і силікону, як підприємство повного циклу виготовляє понад 4000 найменувань продукції.

Раніше генеральний директор компанії Андрій Острогруд повідомляв про тиск з боку правоохоронних органів на його компанію та повʼязував його з лобіюванням закупівлі для ЗСУ аптечок китайського виробництва. Гендиректор «Київгуми» є одним із ініціаторів громадського руху «Маніфест 42», спрямованого на протидію корупційному тиску на бізнес з боку тилових силовиків.

У серпні очільник підприємства був присутній на зустрічі координаційної платформи Офісу президента з вирішення проблемних питань силами бізнесу і правоохоронців, повідомляв заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма.

4 січня СБУ прийшла з обшуками до підприємства «Київгума». Підприємство підозрюють в оптових поставках засобів тактичної медицини до РФ. Компанія звинувачення відкидає та заявляє, що з лютого 2022 року повністю зупинила співпрацю з країною-агресором і жодних поставок не здійснювала.

Громадський рух «Маніфест 42» звернувся до президента Володимира Зеленського із закликом притягнути до відповідальності осіб, причетних до блокування роботи єдиного українського виробника тактичних аптечок для ЗСУ, йдеться в офіційній заяві організації.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні