Категорія
Новини
Дата

СБУ прийшла з обшуками до бізнесмена, який пожалівся на правоохоронців у Офісі президента

Служба безпеки України прийшла з обшуками до єдиного в Україні виробника аптечок для ЗСУ, підприємства «Київгума», повідомив генеральний директор компанії Андрій Острогруд. Обшуки тривають в офісі компанії та її дочірніх підприємствах.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Острогруда, обшуки тривають із 7:00 одночасно за шістьма адресами, зокрема у ТОВ «Київгума», її дочірніх компаніях, а також у засновників.
  • Гендиректор повідомив, що правоохоронці вручають підозри, робота компанії паралізована.
  • «Судові ухвали датовані ще 22 грудня 2023 року, а прийшли чомусь тільки зараз… Вже підписали підозру одному з засновників та директорів компаній. Наразі працюють кращі адвокатські обʼєднання, встановлюємо всі обставини та доводи», – написав Острогруд.

Контекст

ТОВ «Київгума» займається виробництвом виробів з гуми, латексу, ПВХ, ТЕП і силікону, як підприємство повного циклу виготовляє понад 4000 найменувань продукції.

Раніше Острогруд уже повідомляв про тиск з боку правоохоронних органів на його компанію і повʼязував його з лобіюванням закупівлі для ЗСУ аптечок китайського виробництва. Гендиректор «Київгуми» є одним з ініціаторів громадського руху «Маніфест 42», спрямованого на протидію корупційного тиску на бізнес з боку тилових силовиків.

У серпні очільник підприємства був присутній на зустрічі координаційної платформи Офісу президента з вирішення проблемних питань силами бізнесу і правоохоронців, повідомляв заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні