Категорія
Новини
Дата

Справа «Укренерго». Адвокату ЮК «Міллер» повідомили про підозру за пропозицію хабаря у $200 000 співробітникам НАБУ і САП

1 хв читання

Антикорупційні органи повідомили адвокату однієї зі столичних юридичних компаній про підозру в пропозиції хабаря у $200 000 детективу НАБУ та прокурору САП. Про це йдеться в повідомленні пресслужби НАБУ. Правоохоронці не розкривають прізвища адвоката з огляду на презумпцію невинуватості. Водночас напередодні юридична компанія «Міллер» на своїй сторінці у Facebook повідомила, що йдеться про її партнера – адвоката Олексія Носова, з яким вона розриває відносини.

Деталі

  • Напередодні САП повідомила про викриття столичного адвоката на спробі підкупу прокурорів САП та детективів НАБУ. Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 КК України.
  • За версією слідства, кошти пропонували детективу НАБУ та прокурору САП за ухвалення рішення про передачу справи стосовно підзахисного до іншого органу досудового розслідування.
  • Йдеться про справу щодо заволодіння електричною енергією НЕК «Укренерго» та легалізації отриманих від її продажу коштів на суму 716 млн грн, зазначається у повідомленні НАБУ.
  • Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
  • Юридична компанія «Міллер» ввечері, 4 червня, повідомила, що у її партнера, адвоката Олексія Носова, відбулися слідчі дії «за підозрою в нібито пропозиції неправомірної вигоди працівнику НАБУ в межах справи одного з клієнтів».

Контекст

11 січня НАБУ і САП заявили про викриття схеми заволодіння електроенергією НЕК «Укренерго» та легалізації отриманих від її продажу коштів. Сума збитків – понад 716 млн грн. Про підозру повідомили організатору схеми, експосадовцю товариства, голові правління банку та директору приватної компанії.

НАБУ оголосило в розшук бізнес-партнера Ігоря Коломойського – Михайла Кіпермана, якого підозрюють в організації схеми із заволодіння електроенергією «Укренерго».

ТОВ «Юнайтед Енерджі» повʼязують з Ігорем Коломойським. Компанія постачала електроенергію на підприємства Коломойського для забезпечення роботи двох феросплавних комбінатів. Її офіційний власник та директор – Андрій Короткевич-Лещенко, свідчать дані держреєстру в системі YouControl. 

Наприкінці березня НАБУ і САП повідомили про завершення розслідування справи електроенергії «Укренерго» та легалізації отриманих від її продажу коштів. У справі є четверо підозрюваних, серед яких – бізнес-партнер Ігоря Коломойського Михайло Кіперман.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні