Категорія
Новини
Дата

США дозволили арешт двох літаків Романа Абрамовича – CNBC 

Федеральний суддя у Нью-Йорку видав ордер на арешт міністерством юстиції США двох літаків, що належать російському мільярдеру Роману Абрамовичу. Про це повідомляє CNBC з посиланням на судові документи.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно з документами, літаки Boeing 787-8 Dreamliner та Gulfstream G650ER виготовлені в США та підпадають під американські санкції, запроваджені після вторгнення Росії в Україну. Прокурори стверджують, що обидва борти у березні прилітали до Росії, порушуючи експортні обмеження США.
  • За даними США, Gulfstream зараз перебуває у Росії, а Boeing, вартість якого оцінюється в $350 млн, – у Дубаї.
  • ФБР також стверджує, що російський бізнесмен володіє літаками через низку компаній-прокладок, зареєстрованих на Кіпрі, Джерсі та Британських Віргінських островах.

Контекст

У Абрамовича три паспорти: британський, ізраїльський та португальський. Велика Британія та ЄС уже запровадили проти нього персональні санкції, і тепер він не може вʼїхати до цих країн. Санкції також призвели до заморожування його активів.

Королівський суд острова Джерсі, розташованого в протоці Ла-Манш, ухвалив рішення заморозити активи Абрамовича на понад $7 млрд, що дорівнює майже половині всіх статків Абрамовича. Forbes оцінює сукупний статок бізнесмена в $14,5 млрд.

Також Абрамович офіційно перестав бути власником футбольного клубу «Челсі». Клуб продано за $5 млрд. Челсі» перейшов під контроль консорціуму інвесторів на чолі з американським бізнесменом Тоддом Боелі.

Раніше стало відомо, що країни «Великої сімки» можуть дозволити російським олігархам заплатити за вихід із санкцій. Кошти пропонують використати на відновлення України, писало AP із посиланням на урядовців у США та Канаді. Ні українська влада, ні самі підсанкційні бізнесмени з РФ нібито не проти такої ідеї.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні