Категорія
Новини
Дата

США готують нову військову допомогу Україні на $800 млн – Reuters

1 хв читання

Адміністрація президента США Джо Байдена готує додаткову військову допомогу Україні на близько $800 млн, пише Reuters з посиланням на три джерела. Рішення може бути прийнято вже сьогодні, 19 серпня.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Байден ініціює допомогу, використовуючи свої президентські повноваження на скорочення витрат, які дозволяють президенту санкціонувати передачу видобутої зброї із запасів США.
  • За даними джерел, про новий пакет може бути повідомлено вже в пʼятницю, однак не виключено, що публічна інформація про нього зʼявиться лише наступного тижня.

Контекст

У попередній пакет військової підтримки США на суму до $1 млрд увійшли додаткові боєприпаси для ракетно-артилерійських систем М142 HIMARS. Наразі Україна отримала 16 пускових установок.

Конгрес США вже підтвердив пакет допомоги Україні у звʼязку з агресією Росії на загальну суму близько $40 млрд. Зокрема, законодавці передбачили, що президент США може використовувати для допомоги Україні $11 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд