Категорія
Новини
Дата

США готують Україні пакет військової допомоги на $1 млрд – Reuters

США готують пакет військової допомоги для України на загальну суму $1 млрд, пише Reuters із посиланням на джерела.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Ця допомога стане першою із нового законопроєкту, за який Сенат США голосуватиме найближчим часом, зазначили співрозмовники агентства.
  • До пакету підтримки ввійдуть: транспортні засоби, боєприпаси для ЗРК Stinger, снаряди для HIMARS, артилерійські боєприпаси калібру 155 мм, протитанкові ракети для TOW і Javelin, інша зброя, яку «можна негайно використовувати на полі бою».

Контекст

20 квітня Палата представників США ухвалила законопроєкт про військову допомогу Україні на майже $61 млрд. Документ тепер має схвалити Сенат і підписати президент Джо Байден. Голосування у Сенаті заплановане на 23 квітня. Законопроєкт мають подати до Сенату як зміни до лютневого законопроєкту про міжнародну допомогу США (HR.815) для спрощення проходження в Сенаті.

22 квітня під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським Джо Байден запевнив президента України, що в разі схвалення пакету допомоги Сенатом він негайно підпише закон. Після підписання Байден пообіцяв швидко надати Україні «значущі нові безпекові пакети допомоги, щоб задовольнити термінові потреби України на полі бою та посилити протиповітряну оборону».

Поки законопроєкт з фінансуванням для України на майже $61 млрд проходить етапи голосування в Конгресі США, адміністрація президента Джо Байдена вже готує «більший, ніж зазвичай» пакет військової допомоги для Києва. Окрім терміново необхідної артилерії та протиповітряної оборони, у нього увійде бронетехніка, повідомило напередодні Politico.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні