Президент США Джо Байден допомога Україні /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

«Більший, ніж зазвичай» пакет військової допомоги. США готуються надати Україні Bradley, ракети, артилерію та засоби ППО — Politico

Президент США Джо Байден Фото Getty Images

Поки законопроєкт з додатковим фінансуванням для України на $61 млрд проходить етапи голосування в Конгресі США, адміністрація президента Джо Байдена вже готує «більший, ніж зазвичай» пакет військової допомоги для Києва. На додаток до терміново необхідної артилерії та протиповітряної оборони, у нього увійде бронетехніка, пише Politico.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Адміністрація президента США Джо Байдена готує пакет військової допомоги для України, який включатиме бронетехніку, на додаток до терміново необхідної артилерії та протиповітряної оборони, посилається Politico на американських держслужбовців.
  • Міноборони США ще доформовує цей пакет військової допомоги Україні, пише видання. Очікується, що він буде «значно більшим», ніж останній «надзвичайний» березневий пакет військової допомоги США у розмірі $300 млн, пише Politico. Тоді Пентагон виділив Україні додаткові боєприпаси для HIMARS, артилерійські снаряди, зенітні ракети Stinger, а також засоби для технічного обслуговування, повідомляло Міністерство оборони України.
  • Міноборони США хоче бути готовим надіслати допомогу Україні незабаром після того, як Сенат проголосує законопроєкт на $61 млрд і його підпише Байден. Голосування Сенату відбудеться 23 квітня. Гроші підуть на поповнення запасів Пентагону, а також на надання Україні нової зброї та техніки.
  • Адміністрація Байдена готує «великий пакет, щоб задовольнити потреби України на полі бою», — зазначив виданню американський держслужбовець.
  • «Міністерство оборони планує передати допомогу «протягом одного-двох тижнів» після її схвалення», — повідомила помічниця секретаря Пентагону з питань міжнародної безпеки Селеста Валландер.
  • До нового пакета допомоги увійде бронетехніка, в т.ч. бойові машини Bradley, військові автомобілі Humvee та бронетранспортери M113. А також ракети, артилерія та засоби ППО.
  • Водночас представник Пентагону відмовився від коментарів, зазначає Politico.
  • На додаток до цього пакета допомоги, США розглядають можливість відправити до Києва 60 військових радників, зазначало раніше Politico. Вони виконуватимуть небойові завдання. Їхня задача — сприяти передачі американської зброї Україні, підтримуючи український уряд.

Контекст

20 квітня Палата представників США ухвалила законопроєкт про військову допомогу Україні на майже $61 млрд. Документ тепер має схвалити Сенат і підписати президент Джо Байден. Голосування у Сенаті заплановане на 23 квітня. Законопроєкт мають подати до Сенату як зміни до лютневого законопроєкту про міжнародну допомогу США (HR.815). Для спрощення проходження в Сенаті.

22 квітня під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським Джо Байден запевнив президента України, що в разі схвалення пакета допомоги Сенатом, він негайно підпише закон. Після підписання Байден пообіцяв швидко надати Україні «значущі нові безпекові пакети допомоги, щоб задовольнити термінові потреби України на полі бою та посилити протиповітряну оборону».

Останній військовий транш Україні у розмірі $300 млн США оголошували 12 березня, після двомісячної перерви та як надзвичайний захід на тлі затягування Конгресом пакета допомоги Києву.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні