Категорія
Новини
Дата

Стабілізація фронту, мобілізація, просування в питаннях вступу до ЄС та НАТО. У Держдепі пояснили, що може бути в стратегії перемоги України для Конгресу

2 хв читання

Джеймс О'Браян Держдеп перемога війна /Getty Images

Джеймс О'Браян, заступник державного секретаря США у справах Європи та Євразії. Фото Getty Images

США прагнуть, щоб Україна перемогла у цій війні, зазначив на пресбрифінгу 22 квітня заступник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс ОʼБраян. Та назвав найважливіші елементи нашої перемоги для США.

Ключові факти

  • «США прагнуть, щоб Україна перемогла у цій війні», – відповів ОʼБраян на запитання репортера Forbes Ukraine щодо стратегії з підтримки України, план мають представити держсекретар Ентоні Блінкен та Голова Пентагону Ллойд Остін кільком комітетам Конгресу. 
  • На уточнювальне питання Forbes Ukraine про те, у чому США вбачають перемогу України, ОʼБраян назвав наступні найважливіші елементи: стабілізація ситуації на сході країни. «Це частково залежить від достатньої кількості артилерії у ЗСУ та інших систем озброєння. А також від будівництва укріплень», – пояснив він.
  • Україна повинна упевнитися, що у неї є люди, необхідні для продовження боротьби. «Тому прийняття закону про посилення мобілізації – дуже важливий крок», – підкреслив заступник держсекретаря США. 
  • Важливою є дестабілізація російських вогневих позицій. «Щоб ми могли тримати Чорне море відкритим», – додав ОʼБраян. 
  • Також цьогоріч відбудуться дві важливі для зовнішньої політики України події, підкреслив він. «Перша – початок переговорів з ЄС про вступ у союз. Друга – створення НАТО «мосту», чіткого шляху України до членства в Альянсі. Після проведення в країні деяких реформ і виконання умов», – зазначив ОʼБраян. Все стане зрозумілим у червні та липні.
  • «До кінця цього року, якщо Україна воюватиме наданою зброєю так, як ми знаємо, що вона може, та якщо буде прогрес у двох елементах глобального позиціювання (ЄС і НАТО), то зможе перемогти. Незалежно від того, що вирішить зробити Путін», – сказав посадовець. Це реалістичний шлях до української перемоги, додав ОʼБраян. 

Контекст

20 квітня Палата представників США ухвалила законопроєкт про військову допомогу Україні на майже $61 млрд. Документ тепер має схвалити Сенат і підписати президент Джо Байден. Голосування у Сенаті заплановане на 23 квітня. Законопроєкт мають подати до Сенату як зміни до лютневого законопроєкту про міжнародну допомогу США (HR.815), для спрощення проходження в Сенаті.

Але проголосований Конгресом проєкт містить кілька суттєвих відмінностей від положень Сенату. Тиск на Білий дім багаторічною стратегією – одна з них.

Протягом 45 днів з набуття чинності законом держсекретар Ентоні Блінкен та Голова Пентагону Ллойд Остін мають представити кільком комітетам Конгресу багаторічну стратегію з підтримки України. Вона має включати конкретні та досяжні цілі й KPI.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні