Категорія
Новини
Дата

Стабілізація фронту, мобілізація, просування в питаннях вступу до ЄС та НАТО. У Держдепі пояснили, що може бути в стратегії перемоги України для Конгресу

Джеймс О'Браян Держдеп перемога війна /Getty Images

Джеймс О'Браян, заступник державного секретаря США у справах Європи та Євразії. Фото Getty Images

США прагнуть, щоб Україна перемогла у цій війні, зазначив на пресбрифінгу 22 квітня заступник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс ОʼБраян. Та назвав найважливіші елементи нашої перемоги для США.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «США прагнуть, щоб Україна перемогла у цій війні», – відповів ОʼБраян на запитання репортера Forbes Ukraine щодо стратегії з підтримки України, план мають представити держсекретар Ентоні Блінкен та Голова Пентагону Ллойд Остін кільком комітетам Конгресу. 
  • На уточнювальне питання Forbes Ukraine про те, у чому США вбачають перемогу України, ОʼБраян назвав наступні найважливіші елементи: стабілізація ситуації на сході країни. «Це частково залежить від достатньої кількості артилерії у ЗСУ та інших систем озброєння. А також від будівництва укріплень», – пояснив він.
  • Україна повинна упевнитися, що у неї є люди, необхідні для продовження боротьби. «Тому прийняття закону про посилення мобілізації – дуже важливий крок», – підкреслив заступник держсекретаря США. 
  • Важливою є дестабілізація російських вогневих позицій. «Щоб ми могли тримати Чорне море відкритим», – додав ОʼБраян. 
  • Також цьогоріч відбудуться дві важливі для зовнішньої політики України події, підкреслив він. «Перша – початок переговорів з ЄС про вступ у союз. Друга – створення НАТО «мосту», чіткого шляху України до членства в Альянсі. Після проведення в країні деяких реформ і виконання умов», – зазначив ОʼБраян. Все стане зрозумілим у червні та липні.
  • «До кінця цього року, якщо Україна воюватиме наданою зброєю так, як ми знаємо, що вона може, та якщо буде прогрес у двох елементах глобального позиціювання (ЄС і НАТО), то зможе перемогти. Незалежно від того, що вирішить зробити Путін», – сказав посадовець. Це реалістичний шлях до української перемоги, додав ОʼБраян. 

Контекст

20 квітня Палата представників США ухвалила законопроєкт про військову допомогу Україні на майже $61 млрд. Документ тепер має схвалити Сенат і підписати президент Джо Байден. Голосування у Сенаті заплановане на 23 квітня. Законопроєкт мають подати до Сенату як зміни до лютневого законопроєкту про міжнародну допомогу США (HR.815), для спрощення проходження в Сенаті.

Але проголосований Конгресом проєкт містить кілька суттєвих відмінностей від положень Сенату. Тиск на Білий дім багаторічною стратегією – одна з них.

Протягом 45 днів з набуття чинності законом держсекретар Ентоні Блінкен та Голова Пентагону Ллойд Остін мають представити кільком комітетам Конгресу багаторічну стратегію з підтримки України. Вона має включати конкретні та досяжні цілі й KPI.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні