Категорія
Новини
Дата

США готують Україні військову допомогу на $400 млн. У пакет увійдуть нанодрони Hornet та боєприпаси

Адміністрація президента США Джо Байдена спрямовує Україні додаткову військову допомогу на суму до $400 млн, у тому числі різні боєприпаси для передових систем ППО та кілька невеликих розвідувальних безпілотників Hornet, пише AP із посиланням на офіційних осіб США.

Ключові факти

  • Пакет включає безліч боєприпасів – від ракет для високомобільної артилерійської ракетної системи (HIMARS) і національної вдосконаленої зенітно-ракетної системи (NASAMS) до «Стінгерів» і «Джавелінів». 
  • Офіційні особи заявили, що США також відправляють гаубичні артилерійські снаряди та 32 бронетранспортери Stryker, а також міномети, ракети Hydra-70 та 28 млн патронів для стрілецької зброї.
  • Також до пакету увійдуть Hornet – це крихітні нанодрони, які в основному використовуються для збору розвідданих. Україна отримувала їх у минулому від інших західних союзників. 

Контекст

У 2023-му фінансовому році Пентагон надав Україні допомогу в галузі безпеки на суму понад $10,8 млрд у рамках USAI сімома окремими траншами. У фінансовому році, що закінчився 30 вересня 2022 року, Вашингтон спрямував кошти USAI на суму $6,3 млрд на закупівлю для оборони України.

Нещодавно США анонсували восьмий транш допомоги – на суму $1,3 млрд. Пакет включає засоби протиповітряної оборони, системи протидії дронам, безпілотники та боєприпаси.

Загалом США надали Україні військову допомогу на суму понад $41 млрд з моменту вторгнення Росії в лютому 2022 року. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні