Ентоні Блінкен /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

США оголосили про нову військову допомогу для України на $1,85 млрд. Пакет включає систему ППО Patriot

1 хв читання

Ентоні Блінкен Фото Getty Images

США погодили новий пакет військової допомоги для України на $1,85 млрд, який включає системи протиповітряної оборони Patriot. Про це офіційно повідомив у середу держсекретар Ентоні Блінкен.

Ключові факти

  • «Пакет допомоги вперше містить систему ППО Patriot, яка здатна збивати крилаті ракети, балістичні ракети малої дальності та літаки на значно більшій висоті, ніж раніше надані системи ППО», – наголосив Блінкен.
  • Крім того, за його словами, пакет включає засоби завдання високоточних ударів, а також додаткові боєприпаси та критично важливе обладнання, які «Україна ефективно використовує для захисту на полі бою».
  • Новий пакет допомоги включає $1 млрд фінансування, яке схвалене указом Джо Байдена, і ще $850 млн, які надасть Міноборони США.
  • Раніше сьогодні Байден віддав розпорядження держсекретареві Блінкену простежити за витрачанням ще $1 млрд, спрямованих на військову допомогу Україні.
  • Блінкен зазначив, що загальна військова допомога США для України досягне $21,9 млрд з початку роботи адміністрації Байдена.

Контекст

Вранці 21 грудня Офіс президента України офіційно підтвердив візит Володимира Зеленського до США. Зустріч Зеленського і Байдена запланована на 21:00 за київським часом. О 23:30 президенти України та США проведуть спільну пресконференцію, а пізніше – орієнтовно о 2:30 четверга – Зеленський виголосить звернення перед обома палатами Конгресу.

Напередодні стало відомо, що Байден оголосить про виділення близько $2 млрд на допомогу Україні. В межах цього пакета США нададуть Україні зенітні ракетні комплекси Patriot, а також проведуть навчання українських військовослужбовців щодо використання цієї системи.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні