Ентоні Блінкен /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

США оголосили про нову військову допомогу для України на $1,85 млрд. Пакет включає систему ППО Patriot

Ентоні Блінкен Фото Getty Images

США погодили новий пакет військової допомоги для України на $1,85 млрд, який включає системи протиповітряної оборони Patriot. Про це офіційно повідомив у середу держсекретар Ентоні Блінкен.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Пакет допомоги вперше містить систему ППО Patriot, яка здатна збивати крилаті ракети, балістичні ракети малої дальності та літаки на значно більшій висоті, ніж раніше надані системи ППО», – наголосив Блінкен.
  • Крім того, за його словами, пакет включає засоби завдання високоточних ударів, а також додаткові боєприпаси та критично важливе обладнання, які «Україна ефективно використовує для захисту на полі бою».
  • Новий пакет допомоги включає $1 млрд фінансування, яке схвалене указом Джо Байдена, і ще $850 млн, які надасть Міноборони США.
  • Раніше сьогодні Байден віддав розпорядження держсекретареві Блінкену простежити за витрачанням ще $1 млрд, спрямованих на військову допомогу Україні.
  • Блінкен зазначив, що загальна військова допомога США для України досягне $21,9 млрд з початку роботи адміністрації Байдена.

Контекст

Вранці 21 грудня Офіс президента України офіційно підтвердив візит Володимира Зеленського до США. Зустріч Зеленського і Байдена запланована на 21:00 за київським часом. О 23:30 президенти України та США проведуть спільну пресконференцію, а пізніше – орієнтовно о 2:30 четверга – Зеленський виголосить звернення перед обома палатами Конгресу.

Напередодні стало відомо, що Байден оголосить про виділення близько $2 млрд на допомогу Україні. В межах цього пакета США нададуть Україні зенітні ракетні комплекси Patriot, а також проведуть навчання українських військовослужбовців щодо використання цієї системи.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні