Категорія
Новини
Дата

США та ЄС наполягають на відключенні турецьких банків від «Миру» – Financial Times

США та ЄС тиснуть на Туреччину у питанні співпраці з російськими банками та російською платіжною системою «Мир», пише Financial Times із посиланням на власні джерела. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Ми чітко сигналізуємо, що фінансові організації третіх країн не повинні підключатися до платіжної системи «Мир», – наголосив один зі співрозмовників видання.
  • Брюссель готує делегацію, щоб висловити свою стурбованість безпосередньо турецьким чиновникам.
  • Зараз із платіжною системою «Мир» працюють пʼять найбільших банків Туреччини: Vakıfbank, Ziraat Bank, İş Bank, DenizBank та Halkbank. 

Контекст 

У червні Туреччину відвідала делегація високопосадовців зі США, які попередили турецьких колег, що за спробу сховати брудні російські гроші або зневагу до санкцій будуть «вторинні санкції».

Джерела FT зазначали, що Туреччині може загрожувати відхід західних компаній, а західні банки можуть відмовитися фінансувати угоди з турецькими контрагентами. Це може вдарити по турецькій економіці, яка відчуває гострий дефіцит твердої валюти, переживає інфляцію під 80% і навантажена зовнішнім боргом на $451 млрд.

У соцмережах уже почали зʼявлятися повідомлення про те, що в деяких турецьких готелях та магазинах відмовляються приймати карту «Мир», яку випустили російські банки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні