Категорія
Новини
Дата

США запровадили санкції проти «пішаків ФСБ Росії». У списку – соратники Медведчука Козак та Волошин

США запровадили санкції проти чотирьох громадян України за «сприяння політичним цілям Кремля», повідомила пресслужба Мінфіну США. До списку потрапили депутати від ОПЗЖ Тарас Козак та Олег Волошин, яких американська влада назвала «пішаками ФСБ РФ».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Санкції запроваджено проти соратників Віктора Медведчука – депутатів від ОПЗЖ Тараса Козака та Олега Волошина, колишнього депутата від Партії регіонів Володимира Олійника, а також ексзаступника секретаря РНБО Володимира Сівковича.
  • Американська влада вважає, що ці особи діють за вказівками російського ФСБ і підтримують керовані з Росії операції впливу, спрямовані проти США, їхніх союзників та партнерів.
  • Спецслужби РФ вербували нинішніх та колишніх українських чиновників для підготовки захоплення влади в Україні та контролю над критично важливою інфраструктурою, сказано у заяві Мінфіну. Козака та Волошина відомство називає «пішаками ФСБ РФ».
  • Козак підтримав план ФСБ очорнити найближче оточення президента Володимира Зеленського, звинувачуючи його у поганому управлінні під час пандемії, наголошується у повідомленні.

Контекст

19 лютого РНБО включила до списку санкцій вісім осіб і 19 компаній у зв'язку з підозрою у фінансуванні тероризму. Зокрема, Медведчуку, його дружині Оксані Марченко та її подрузі Наталі Лавренюк, яку вважають громадянською дружиною Козака. Рішення про санкції ґрунтується на матеріалах СБУ про незаконне постачання вугілля з тимчасово окупованої території в РФ та підконтрольній частині України. Перед цим РНБО запровадило санкції проти самого Козака та телеканалів з орбіти Медведчука – «112 Україна», NewsOne, ZIK. У лютому 2021 року президент Володимир Зеленський підписав указ про запровадження санкцій проти Козака.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні