Категорія
Новини
Дата

Страхування від воєнних ризиків в Україні можуть поширити на об’єкти приватизації

1 хв читання

Фонд державного майна України працює над можливістю розширення інструментів експортного страхування на покриття воєнних ризиків для об’єктів приватизації. Про це в інтерв’ю LIGA.net розповів голова ФДМУ Віталій Коваль.

Страхування воєнних ризиків набуває актуальності в умовах триваючої війни. Цей інструмент дає змогу бізнесу захистити себе від фінансових втрат, спричинених війною.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Деталі

  • У запровадженні страхування від воєнних ризиків для обʼєктів приватизації основне завдання – отримати підтримку MIGA – Міжнародного агентства з гарантування інвестицій Світового банку, зазначив Коваль.
  • Фонд держмайна звертається до міжнародних страхових компаній з пропозицією розширити інструменти експортного страхування, залучивши до них покриття воєнних ризиків.
  • За словами Коваля, це допоможе продемонструвати міжнародним страховикам, таким як чеська EGAP, японська JICA, експортно-кредитні агентства Німеччини (Euler Hermes), Франції (Bpifrance Assurance Export), Італії (SACE), Великої Британії (UK Export Finance) та Швеції (EKN) реальний попит на такі послуги в Україні.

Контекст

Страхування воєнних ризиків – один із ключових запитів міжнародних та українських інвесторів. На конференції з відновлення України URC 2024 було оголошено про нові угоди зі страхування від воєнних ризиків для українського великого, малого і середнього бізнесу.

Так, Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) у співпраці з перестраховим брокером АON та українською страховою компанією ARX анонсували запуск фонду зі страхування від воєнних ризиків середнього бізнесу на суму $50 млн.

Це не єдина пропозиція на ринку. У червні українське Експортно-кредитне агентство (ЕКА) запустило можливість страхування інвестиційних угод і кредитів від воєнних ризиків. 

Другий рік агенція з інвестиційних гарантій групи Світового банку MIGA та Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку DFC також пропонують інструменти страхування для іноземних та українських інвесторів. Не стоять осторонь і приватні страхові компанії, шість із них пропонують послуги зі страхування воєнних ризиків. 

Forbes зібрав в одному матеріалі актуальні пропозиції зі страхування воєнних ризиків для великого бізнесу, МСБ та іноземних інвесторів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд