Категорія
Новини
Дата

Малі та середні підприємства зможуть отримати страхування від воєнних ризиків. USAID анонсувало програму на $1 млн

1 хв читання

Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» почав приймати грантові заявки від фінансових посередників, які зацікавлені в розвитку інструментів страхування від воєнних ризиків для мікро-, малих та середніх підприємств (ММСП), йдеться у пресрелізі. Загальний бюджет грантової програми складає $1 млн.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, надані гранти використовуватимуться для зниження вартості страхових продуктів для кінцевих страхувальників.
  • Метою грантової програми є розвиток страхового ринку України та підвищення стійкості ММСП до воєнних ризиків за допомогою новітніх страхових продуктів. 
  • Очікується, що завдяки їм підприємства зможуть знизити ризики при реалізації інвестиційних проєктів. У першу чергу йдеться про ризики, що пов’язані з втратою або пошкодженням майна внаслідок агресії з боку Росії. Також це може допомогти ММСП залучати додаткове фінансування, створювати нові робочі місця та нарощувати обсяги продажів.   
  • До участі в програмі запрошують юридично зареєстровані в Україні фінансові установи, які мають достатні фінансові та операційні ресурси для сприяння розвитку страхування ММСП від воєнних ризиків. 
  • Очікується, що грантові проєкти буде реалізовано впродовж наступних 1-2 років.
  • Кінцевий термін подання заявок на отримання грантів – 15 липня.

Контекст

Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» (IBR) є п’ятирічною програмлю, яка впроваджується компанією DAI Global LLC, підтримує системні зміни в економіці України і збільшує пропозицію фінансування, доступного для українського бізнесу. 

Мета проєкту – трансформувати фінансовий сектор країни у добре функціонуючий і конкурентний ринок, який відповідає стандартам Євросоюзу і є інтегрованим у міжнародні фінансові системи, одночасно надаючи фінансування підприємствам для забезпечення сталого економічного зростання в Україні. 

Наприкінці минулого року USAID оголосило грантову програму для середніх та великих підприємств. Обсяг фінансування програми становить $15 млн. Один бізнес зможе отримати грант від $250 000 до $2 млн. Участь у програмі можуть взяти підприємства з орієнтовним мінімальним обсягом річних продажів на рівні $8 млн у гривневому еквіваленті.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні