Суд Чорногорії схвалив екстрадицію засновника стейблкоїна TerraUSD До Квона. Його передачі вимагають США та Південна Корея /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Суд Чорногорії схвалив екстрадицію засновника стейблкоїна TerraUSD До Квона. Його передачі вимагають США та Південна Корея

Getty Images

Суд у Чорногорії у пʼятницю, 24 листопада, схвалив екстрадицію криптовалютного підприємця До Квона, який стоїть за крахом цифрових токенів terraUSD і Luna на $40 млрд. Міністр юстиції країни вирішуватиме, чи його передадуть Південній Кореї або ж Сполученим Штатам, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Високий суд у столиці Чорногорії Підгориці повідомив у пʼятницю, що До Квон погодився на екстрадицію до Південної Кореї за скороченою процедурою.
  • Проте, останнє слово залишиться за міністром юстиції, оскільки кілька держав звернулися з проханням про його передачу. Рішення буде прийнято після того, як До Квон відбуде тюремний строк за підробку документів, повідомив суд.

Контекст

До Квон, звинувачений у США у багатомільярдному шахрайстві, його було засуджено у червні до чотирьох місяців тюремного увʼязнення за використання підроблених документів.

Громадянин Південної Кореї, Квон є колишнім генеральним директором південнокорейської компанії Terraform Labs, компанії, що стоїть за стейблкоіном TerraUSD, який обвалився в травні 2022 року, розбурхуючи ринки криптовалют.

Він був затриманий наприкінці березня разом з Ханом Чан Джуном, колишнім фінансовим директором Terraform Labs, коли вони намагалися сісти на авіарейс до Дубаї з Підгориці.

Наприкінці травня суд Чорногорії скасував заставу у розмірі 800 000 євро для обох, заявивши, що гроші не може розглядатися як надійна гарантія того, що засуджені не втечуть після звільнення з-під варти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні