Категорія
Новини
Дата

Суд підтвердив вимоги Фонду гарантування вкладів на 1,5 млрд грн до колишнього менеджменту Платинум Банку

Північний апеляційний господарcький суд визнав правомірними вимоги Фонду гарантування вкладів про стягнення збитків, завданих Платинум Банку, на 1,48 млрд грн, повідомляє пресслужба фонду. Йдеться про позов до колишніх членів правління та наглядової ради. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, після початку процедури виведення банку з ринку незалежним аудитором було встановлено низку фактів виведення активів із Платинум Банку до визнання його неплатоспроможним.
  • З метою стягнення збитків, завданих Платинум Банку та його кредиторам, фонд ініціював позов.
  • «Кошти, які будуть стягнені з осіб, причетних до виведення активів із банків, спрямовуються на розрахунки з кредиторами цих банків, а також державі за позиками, що були надані у 2014–2016 рр. для виплат гарантованої суми вкладникам», – сказано в повідомленні.
  • Станом на 1 травня фонд виплатив вкладникам Платинум Банку понад 4,8 млрд грн гарантованих виплат. Сума вимог кредиторів, що залишаються незадоволеними, складає близько 5,4 млрд грн.

Контекст

Тимчасову адміністрацію у Платинум Банку було запроваджено з 11 січня 2017 року виконавчою дирекцією фонду на підставі рішення правління Національного банку України про віднесення банку до категорії неплатоспроможних. 

24 лютого 2017 року було розпочато ліквідацію банку.

У 2020 році Фонд гарантування вкладів фізосіб подав позов в Госпсуд Києва до колишніх членів правління та наглядової ради Платинум Банку про солідарне стягнення 1,48 млрд грн. Серед відповідачів у цьому позові були Катерина Рожкова (колишня в.о. голови правління Платинум Банку, нинішній перший заступник голови НБУ), Костянтин Смольський (ексголова правління Платинум Банку), Григорій Гуртовий (ексголова наглядової ради) та інші, пише ЕП.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні