Категорія
Новини
Дата

Суд відмовив у розгляді позовів J.P. Morgan і компанії росіянина Йоріха проти ПриватБанку

1 хв читання

Господарський суд Києва відмовив у розгляді позовів компаній J.P. Morgan та Pala Assets, бенефіціаром якої є громадянин РФ Володимир Йоріх, проти ПриватБанку. Про це йдеться у повідомленні держбанку. Російський бізнесмен через свою компанію намагався визнати незаконною технічну процедуру націоналізації ПриватБанку bail-in. 

Ключові факти

  • Вказані компанії приєдналися до судового процесу, ініційованого Shakoor Capital, але суд за клопотанням ПриватБанку припинив розгляд їхніх вимог про визнання недійсним договору про придбання акцій, укладеного у процесі націоналізації між ПриватБанком та UK SPV у грудні 2016 року.
  • Крім того, маловідомому ФОПу Дмитру Сазонову відмовлено в розгляді його клопотання про витребування у Банку Англії документів, пов’язаних із націоналізацією ПриватБанку.
  • Позов у справі №910/17306/21 поданий компанією Shakoor Capital Limited, до якої згодом доєднались компанії J.P. Morgan Securities plc та UBS AG, а також Pala Assets Holdings Limited і український ФОП Сазонов Д.В.
  • На наступному судовому засіданні, яке відбудеться 8 березня, суд перейде до розгляду клопотання ПриватБанку про залишення без розгляду позову UBS AG, через невиконання останнім процесуального обов’язку, встановленого судом.

Контекст

Pala Assets заснована на о. Джерсі у 2006 році. За даними публічних реєстрів, вона також має філіал у Швейцарії у кантоні Цюг – Pala Assets Holdings Limited, St. Helier, Zweigniederlassung Zug. Pala Assets є одним із інвестиційних фондів громадянина РФ Володимира Йоріха. Іншим фондом Йориха, за данними ЗМІ, є Pala Investments Limited. Обидва фонди обслуговують активи самого Йоріха, які він отримав від продажу своєї частки у російському гірничому гіганті «Мечел».

Про те, що саме Йоріх є кінцевим бенефіціарним власником Пала Івестментс, неодноразово писали австралійські ЗМІ, які у 2016 році слідкували за судами щодо податкових претензій до Йоріха, в яких називали його російським олігархом. 

Як писав НВ Бізнес, за даними відкритих джерел Дмитро Сазонов, який також оскаржує bail-in, є другом (разом вчились у інституті) та менеджером багатьох підприємств відомого бізнесмена та рейдера Владислава Дрегера. І Сазонов, і його бізнес-партнер Дрегер – фігуранти скандальних «плівок Тупицького».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні