Категорія
Новини
Дата

Суд відмовив у розгляді позовів J.P. Morgan і компанії росіянина Йоріха проти ПриватБанку

Господарський суд Києва відмовив у розгляді позовів компаній J.P. Morgan та Pala Assets, бенефіціаром якої є громадянин РФ Володимир Йоріх, проти ПриватБанку. Про це йдеться у повідомленні держбанку. Російський бізнесмен через свою компанію намагався визнати незаконною технічну процедуру націоналізації ПриватБанку bail-in. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Вказані компанії приєдналися до судового процесу, ініційованого Shakoor Capital, але суд за клопотанням ПриватБанку припинив розгляд їхніх вимог про визнання недійсним договору про придбання акцій, укладеного у процесі націоналізації між ПриватБанком та UK SPV у грудні 2016 року.
  • Крім того, маловідомому ФОПу Дмитру Сазонову відмовлено в розгляді його клопотання про витребування у Банку Англії документів, пов’язаних із націоналізацією ПриватБанку.
  • Позов у справі №910/17306/21 поданий компанією Shakoor Capital Limited, до якої згодом доєднались компанії J.P. Morgan Securities plc та UBS AG, а також Pala Assets Holdings Limited і український ФОП Сазонов Д.В.
  • На наступному судовому засіданні, яке відбудеться 8 березня, суд перейде до розгляду клопотання ПриватБанку про залишення без розгляду позову UBS AG, через невиконання останнім процесуального обов’язку, встановленого судом.

Контекст

Pala Assets заснована на о. Джерсі у 2006 році. За даними публічних реєстрів, вона також має філіал у Швейцарії у кантоні Цюг – Pala Assets Holdings Limited, St. Helier, Zweigniederlassung Zug. Pala Assets є одним із інвестиційних фондів громадянина РФ Володимира Йоріха. Іншим фондом Йориха, за данними ЗМІ, є Pala Investments Limited. Обидва фонди обслуговують активи самого Йоріха, які він отримав від продажу своєї частки у російському гірничому гіганті «Мечел».

Про те, що саме Йоріх є кінцевим бенефіціарним власником Пала Івестментс, неодноразово писали австралійські ЗМІ, які у 2016 році слідкували за судами щодо податкових претензій до Йоріха, в яких називали його російським олігархом. 

Як писав НВ Бізнес, за даними відкритих джерел Дмитро Сазонов, який також оскаржує bail-in, є другом (разом вчились у інституті) та менеджером багатьох підприємств відомого бізнесмена та рейдера Владислава Дрегера. І Сазонов, і його бізнес-партнер Дрегер – фігуранти скандальних «плівок Тупицького».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні