Категорія
Новини
Дата

Суд залишив Коломойського під вартою

Київський апеляційний суд залишив у силі обрання бізнесмену Ігорю Коломойського запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, свідчить трансляція судового засідання. Слідство заявляє, що в 2013–2014 роках Коломойський незаконно заволодів 5,8 млрд грн ПриватБанку шляхом фіктивного внесення готівки до каси. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Колегія суддів ухвалила апеляційні скарги захисників – залишити без задоволення», – повідомив суддя. Адвокати просили звільнити Коломойського з-під варти у звʼязку з незадовільним станом здоровʼя.
  • Також судді вирішили залишити без змін ухвалу Шевченківського районного суду столиці про часткове задоволення клопотання БЕБ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 31 жовтня з можливістю внесення застави розміром 509,6 млн грн.
  • Водночас клопотання осіб, серед яких колишній міністр культури Олександр Ткаченко, а також ведучі телеканалу «1+1», про особисту поруку суд вирішив залишити без задоволення.
  • Захист Коломойського після засідання повідомив, що з рішенням суду не погоджується і заставу вносити не збирається.
  • Коломойський під час свого виступу в ході судового засідання запевняв, що не збирається переховуватися від слідства. «Я знаходжуся в такому стані, що нікуди не збираюся виїжджати і переховуватися», – цитує бізнесмена «Укрінформ».

Контекст

Раніше СБУ, БЕБ та Офіс генпрокурора повідомили Коломойському про підозру в заволодінні 5,8 млрд грн ПриватБанку. 

«Для цього фігурант створив злочинне угруповання, яке складалося зі співробітників банку, в якому він був засновником та акціонером. Протягом вказаного періоду члени цього угруповання дозволили Коломойському нібито робити систематичні фіктивні «внески готівки у касу банку», хоча насправді ніяких внесків банк не отримував», – йдеться в повідомленні.

Слідство заявляє, що така «схема» загалом дала змогу фігуранту отримати 5,8 млрд грн, що на той період було еквівалентно понад $700 млн.

«Потім ці фейкові «внески» були зараховані на особистий рахунок Коломойського і стали реальними безготівковими коштами», – наголошується у повідомленні СБУ.

За версією слідства, щоб легалізувати віртуальні активи, Коломойський розплачувався ними у своїй підприємницькій діяльності. Зокрема, віддавав їх як позики та розраховувався ними за кредити підконтрольних йому підприємств, виводив їх за кордон, переводив у готівку і знімав у відділеннях банку.

Коломойського заарештували на два місяці із заставою в 509 млн грн. Пізніше суд збільшив розмір застави до 3,8 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні