Категорія
Новини
Дата

Суддя ВАКС відмовив в арешті активів Коломойського – Центр протидії корупції

Суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко 21 вересня відмовив прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) в арешті активів бізнесмена Ігоря Коломойського. Про це повідомив Центр протидії корупції (ЦПК).

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Як зазначили в ЦПК, Ткаченко послався на так звані «правки Лозового» про граничні строки розслідування, хоча до цієї справи правки не застосовуються. 
  • «Саме завдяки правкам Ткаченко не просто підігрує захисту Коломойського, але й фактично знищує справу Національного антикорупційного бюро (НАБУ)», – вважають експерти ЦПК. 
  • За даними авторозподілу на сайті суду, рішення Ткаченка вже оскаржили до апеляції ВАКС, зазначається у повідомленні ЦПК.

Контекст

15 вересня стало відомо, що СБУ, БЕБ та Офіс генпрокурора повідомили про третю підозру Коломойському.

Бізнесмена підозрюють: в організації підробки документів на переказ коштів; в організації заволодіння чужим майном, вчиненого організованою групою, в особливо великих розмірах; у набутті та розпорядженні майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом.

За даними слідства, у період з 2013 по 2014 роки Коломойський незаконно заволодів 5,8 млрд грн.

НАБУ та САП після повідомлення про підозру Коломойському арештували його активи на 48 годин. Арешт активів зумовлений необхідністю забезпечення можливої конфіскації або спеціальної конфіскації майна у кримінальному провадженні за фактами привласнення коштів ПриватБанку, пояснили в НАБУ.

Строком на 48 годин накладено арешт на частки у статутному капіталі товариств, якими прямо чи опосередковано володіє підозрюваний. Йдеться про 307 юридичних осіб, зокрема акціонерні товариства, вартістю понад 3 млрд грн, а також майже 1000 об’єктів нерухомого майна та понад 1600 транспортних засобів і суден.

16 вересня Шевченківський районний суд переобрав запобіжний захід Коломойському після того, як він отримав нову підозру у справі про заволодіння 5,8 млрд грн ПриватБанку. Суддя змінив запобіжний захід у частині застави, встановивши її розмір на рівні 3,89 млрд грн замість майже 510 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні