Категорія
Новини
Дата

Suziria Group отримає $2 млн від USAID для запуску нової лінії виробництва кормів для домашніх тварин

3 хв читання

Виробництво сухих кормів Suziria Group у Калуші /надано пресслужбою

Виробництво сухих кормів Suziria Group у Калуші Фото надано пресслужбою

Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» уклав грантову угоду на суму $2 млн з одним із лідерів українського ринку товарів для домашніх тварин Suziria Group для збільшення її виробничих потужностей, йдеться в пресрелізі компанії. Згідно з умовами угоди, ще близько $4,5 млн харківська компанія доінвестує за рахунок кредитів від українських банків та власних ресурсів.  

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Отримані кошти дозволять Suziria Group запустити власне виробництво вологих кормів для домашніх тварин у м. Калуш в Івано-Франківській області, йдеться в повідомленні компанії. Після ракетних обстрілів Харкова, Suziria Group перемістила туди виробництво зернових кормів. При цьому частина виробничих потужностей у Харкові продовжує працювати.  
  • Завдяки підтримці проєкту та запуску нової лінії, компанія зможе збільшити виробничу потужність, створити 130 нових робочих місць та знизити собівартість продукції.
  • Також у планах розширення частки ринку, зокрема співпрацюючи з українськими постачальниками сировини та ключовими роздрібними мережами, для яких виготовлятиме вологі корми для домашніх тварин під їхніми власними торговими марками. 
  • «Збройна агресія Росії проти України та девальвація національної валюти негативно вплинули на роботу компанії, що спонукало нас переглянути бізнес-модель і зробити ставку на розвиток власних виробничих потужностей на заході країни», — зазначила співвласниця Suziria Group Поліна Кошарна
  • Наразі вологі корми для домашніх тварин Suziria Group виготовляє на партнерських потужностях у країнах ЄС. Розвиток власного виробництва дасть їй змогу поступово відмовитися від імпорту цієї категорії продукції та розширити географію продажів.
  • Через три роки Suziria Group планує розпочати експорт вологих кормів для домашніх тварин на європейський ринок.
виробництво Suziria Group у Калуші

виробництво сухих кормів у Калуші, Івано-Франківська область 2

виробництво Suziria Group у Калуші

виробництво сухих кормів у Калуші, Івано-Франківська область 2

виробництво Suziria Group у Калуші

виробництво сухих кормів у Калуші, Івано-Франківська область 2

виробництво Suziria Group у Калуші

виробництво сухих кормів у Калуші, Івано-Франківська область 2

виробництво Suziria Group у Калуші

виробництво Suziria Group у Калуші

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Компанія оголосила про відкриття виробництва площею 1600 кв. м у місті Калуш Івано-Франківської області у листопаді 2023 року. Воно спеціалізується на виготовленні мʼясних ласощів для собак та котів під брендом Half&Half. На ньому планували виробляти близько 7200 т натуральної продукції щороку та забезпечувати робочими місцями понад три десятки співробітників на кожній зміні.

Також до лінійки Half&Half входять натуральні корми, які виробляються у Польщі під приватною маркою. 

Це вже другий виробничий обʼєкт, який Suziria Group розташувала в місті Калуш. Запуск першого виробництва зернових кормів та ласощів відбувся у вересні 2022 року. Ще одне виробництво функціонує в Харкові. Загалом площа виробничих потужностей Suziria Brands — виробничого підрозділу Suziria Group — наразі складає понад 12 000 кв. м.

Suziria Brands планує вивести бренд Half&Half на міжнародний ринок. На листопад 2023 року Suziria Brands вже експортує свої бренди харчової, нехарчової та ветеринарної категорій Savory, Priroda, SpecialOne, ProVet до понад 10 партнерів. 

Suziria Group – українська сімейна група компаній, яка розвиває ринок товарів для домашніх тварин понад 30 років. До її складу входять компанії Suziria Brands, Suziria Distribution і омніканальна мережа зоомаркетів MasterZoo. Компанія працює по всій території України та за її межами, експортуючи власні бренди, серед яких: Savory, Half&Half, Special One, Pet Fashion, Buddy Boo, Priroda, Puramur. Виторг ТОВ «Сузірʼя Центр» Поліни та Олексія Кошарних у 2023 році склав 1,6 млрд грн, ТОВ «НВП Сузірʼя» — 200 млн грн.

Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» (IBR) — це п’ятирічна програма, яка впроваджується компанією DAI Global, підтримує системні зміни в економіці України і збільшує пропозицію фінансування, доступного для українського бізнесу. Проєкт IBR має на меті трансформувати фінансовий сектор країни у добре функціонуючий і конкурентний ринок, який відповідає стандартам Європейського Союзу і є інтегрованим у міжнародні фінансові системи, водночас безпосередньо надаючи фінансування підприємствам для забезпечення сталого економічного зростання в Україні. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд