Категорія
Новини
Дата

«Світло буде більшу кількість годин». Міненерго анонсувало запуск нового порядку розподілу лімітів у тестовому режимі

1 хв читання

Новий порядок застосування графіків погодинних відключень запрацює у тестовому режимі з суботи, 8 червня, повідомив перший заступник глави Міненерго Юрій Власенко під час «Години запитань до уряду», пише «Інтерфакс-Україна». За його словами, цей порядок забезпечить меншу тривалість обмежень світла.

Головна причина застосування заходів обмеження споживання – наслідки вже шести ракетних ударів РФ по українських електростанціях.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Власенка, із суботи в тестовому режимі планується запровадити новий порядок застосування графіків погодинних відключень, згідно з яким будуть доведені ліміти, наскільки потрібно «розвантажитися» в певній області.
  • У звʼязку з чим обленерго має забезпечити черги відключень у такий спосіб, щоб використовувати виключно цей ліміт. 
  • «За нашими розрахунками, кількість черг має бути меншою, а світло в будинках громадян буде більшу кількість годин», – сказав він.
  • Перший заступник міністра додав, що Кабмін, Міністерство енергетики та Офіс президента здійснюють постійний контроль за застосуванням графіків погодинних відключень та обмеження потужності.

Контекст

10 травня Кабмін виділив 7,2 млрд грн на відбудову української енергосистеми. Влада закликає українців до економії електроенергії, особливо у вечірній час.

21 травня премʼєр-міністр Денис Шмигаль доручив «Укренерго» та Міненерго розробити справедливі графіки відключення світла. 24 травня Кабінет міністрів затвердив постанову, яка зобов’язує обленерго забезпечити рівномірну та справедливу черговість відключень електроенергії для споживачів.

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук повідомив, що уся теплова генерація України або пошкоджена, або зруйнована внаслідок російських атак. За його словами, понад 90% теплової генерації зараз не працює.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні