Категорія
Новини
Дата

Відключення електроенергії. Дефіцит в енергосистемі 7 червня очікується протягом усієї доби

1 хв читання

Дефіцит в енергосистемі 7 червня прогнозується протягом усієї доби. Ліміти на споживання електроенергії будуть діяти для кожної області з 00:00 до 24:00, повідомила пресслужба «Укренерго».

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Деталі

  • При перевищенні лімітів споживання будуть застосовуватися графіки аварійних відключень.
  • «Укренерго» попередило, що цього тижня дефіцит в енергосистемі буде суттєво вищим, ніж минулого, тому графіки відключень будуть застосовуватися протягом усієї доби.

Контекст

Найгірша ситуація зі світлом наразі в Києві, оскільки в столиці багато обʼєктів критичної інфраструктури, повідомив напередодні виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук під час KIEF Talks. Водночас на Сході України ситуація зі світлом гірша, ніж на Заході. Це повʼязано з тим, що росіяни знищили частину розподільчих станцій, і зараз неможливо передати достатній обсяг енергії з АЕС на Заході на Схід України.

Наступного тижня дефіцит електроенергії тимчасово зменшиться, оскільки енергоблоки вийдуть з ремонтів, заявив голова «Укренерго» Володимир Кудрицький. Проте пізніше у ремонт підуть інші енергоблоки, і дефіцит знову збільшиться, додав він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні