Категорія
Новини
Дата

«Сім годин – без, дві години – зі світлом». ДТЕК озвучив, де найгірша ситуація з електроенергією

1 хв читання

Найгірша ситуація зі світлом наразі в Києві, оскільки в столиці багато обʼєктів критичної інфраструктури, повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук під час KIEF Talks. За словами голови «Укренерго» Володимира Кудрицького, наступного тижня дефіцит електроенергії тимчасово зменшиться.

Вчора, 4 червня, у столиці та семи областях запроваджувались екстрені відключення електроенергії через перевищення лімітів. О 00:57 аварійні відключення були скасовані, обленерго задіяли графіки погодинних вимкнень.

Ключові факти

  • За словами виконавчого директора ДТЕК, на сході України ситуація зі світлом гірша, ніж на заході. Це повʼязано з тим, що росіяни знищили частину розподільчих станцій і зараз неможливо передати достатній обсяг енергії з АЕС на заході на схід України.
  • «Найгірша ситуація в Києві, оскільки в столиці багато критичної інфраструктури», – сказав він. Зараз світло в Києві подається за графіком: сім годин – без світла, дві години – зі світлом, додав Сахарук.
  • Він зазначив, що наразі дефіцит становить від 2 до 4 ГВт. Водночас імпорт електроенергії може покрити тільки 1,7 ГВт.
  • Водночас голова «Укренерго» Володимир Кудрицький попередив, що на наступному тижні дефіцит електрики тимчасово буде меншим, оскільки енергоблоки вийдуть з ремонтів. 
  • Проте пізніше у ремонт підуть інші енергоблоки і дефіцит знову збільшиться.

Контекст

В останні місяці Росія завдала вже шість ракетних ударів по українських електростанціях. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак.

5 червня в енергосистемі фіксується дефіцит, ліміти споживання електроенергії діють в усіх регіонах України протягом доби, повідомляло «Укренерго». Для подолання дефіциту залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи, але через масштабність пошкоджень їх не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі.

Раніше «Укренерго» попереджало, що у спекотні місяці графіки відключень світла будуть жорсткішими через вище споживання. Також зараз почалась ремонтна кампанія на атомних електростанціях, щоб підготувати їх до зими.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні